Şpârle şi şopârle, 20.11.2014

miercuri, 19 noiembrie 2014

• În Vâlcea, roşu intens, altădată, Victor Ponta a câştigat la limită, cu doar 50,71%, adică circa 3.000 de voturi peste adversarul său. Asta, după ce în primul tur a fost favoritul principal, de departe, cu 44% din totalul opţiunilor exprimate. Ponta a obţinut în turul II aproape 10.000 de voturi mai puţin decât Mircea Geoană, în 2009, în timp ce Iohannis a atras cu circa 17.000 de voturi în plus, faţă de Băsescu, în 2009. Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea, Ion Cîlea, se lăuda singur, în urmă cu ceva timp că apare şi el în dosarul Referendumului, alături de vicepremierul Liviu Dragnea.

• Manifestări anemice au avut loc în centrul Râmnicului duminică seara, după aflarea rezultatelor de la alegerile prezidenţiale. Faţă de alte oraşe mari din ţară, în Râmnicu Vâlcea s-au strâns doar vreo 20 de oameni, care s-au prins într-o horă în jurul orelor 22. Alungaţi de o ploaie măruntă, oamenii au plecat rapid spre casele lor, lăsând centrul oraşului într-o linişte apăsătoare, ca o contradicţie cu ceea ce se întâmpla în marile metropole din România.

• Avem, din nou, „materie primă” pentru Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân din cadrul Primăriei Râmnicului: de mai multe săptămâni, haite de maidanezi au pus stăpânire pe zona centrală a Râmnicului (în spatele Asirom), dar şi în cartierul Libertăţii (cu precădere zona Vămii Vâlcea).

• Turiştii care vor să se cazeze în staţiunea Voineasa trebuie să evite obligatoriu cel mai mare hotel din localitate (Hotel Lotru), întrucât unitatea este... închisă total până la data de 1 iulie 2015. Din cauza „managementului profesionist” al sindicatelor, hotelul, restaurantul şi vilele din zonă au ajuns în paragină. Pentru a mai face „economii”, sindicatul care deţine hotelul a oprit toate utilităţile pe timpul iernii (încălzire, apă şi curent), rămânând deschis 2-3 luni doar vara. Începând cu anul 2010, în baza unor contracte de asociere în participaţiune, patrimoniul turistic din două staţiuni - Voineasa şi Vidra - a trecut în administrarea unor noi societăţi comerciale, recent înfiinţate. SC BN Sind Balneo Turism SRL (aparţinând BNS) a fost înfiinţată în anul 2009 şi administrează următoarele hoteluri şi active din staţiunea Voineasa, începând cu data de 17 aprilie 2010: Hotel Lotru din staţiunea Voineasa, restaurant Lotru şi Hotel Voineşiţa. Precizăm faptul că, această societate mai are în administrare şi alte active, respectiv sală de spectacole (cinematograf), centrală termică Lotru, o spălătorie, centrală termică Voineşiţa, staţia de apă, staţia de captare apă amplasată la 10 km de staţiune, etc.

• Se va mai construi un nou hipermarket Kaufland în Râmnicu Vâlcea! Primăria Râmnicului a pus în dezbatere publică un anunţ privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) „Construire hipermarket Kaufland şi construcţii anexe, amenajări exterioare incintă (platformă parcare, spaţii verzi, drumuri şi trotuare), accesuri rutiere şi pietonale”. Noul magazin va fi amplasat în nordul oraşului, pe strada Barajului, în vecinătatea sediului Hidroelectrica. Iniţiatorul proiectului este SC Entire Real Estate Solutions SRL, iar firma care elaborat este SC Square Bau SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Şpârle şi şopârle, 20.11.2014”

  1. In ce baza au pus ,,fundul'' BNS pe un patrimoniu de invidiat, patrimoniu gestionat prin firmele lor capuse, dar NU s-a sesizat nimeni de 24 de ani, cladiri care in loc sa le valorifice, se degradeaza !!! Vezi atatea exemple . Tara de c...at!

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe