FBI a pus recompensă un milion de euro pe capul unui hacker

miercuri, 19 noiembrie 2014

FBI a pus recompensă un milion de euro pe capul unui hacker originar din România. FBI dă 1 milion de euro pentru prinderea lui Nicolae Popescu. FBI oferă o recomensă de 1,75 milioane euro pentru Nicolae Popescu şi Dumitru Daniel Bosogioiu despre care se presupune că sunt autori de fraude pe internet care au produs prejudicii estimate la milioane de dolari.bosogioiu

Conform site-ului adevarul.ro, Nicolae Popescu zis ”Nae” sau ” Stoichiţoiu” este originar din Alexandria şi pentru prinderea lui FBI oferă 1 milion de euro. Dumitru Daniel Bosogioiu din Râmnicu Vâlcea este căutat şi el de FBI , americanii oferind recompensă de 750.000 de euro. Amasadei SUA arată, prin intermediul unui comunicat de presă că cei doi sunt pe lista FBI a celor mai căutaţi infractori cibernetici. Nicolae Popescu şi Dumitru Daniel Bosogioiu sunt acuzaţi de transferuri frauduloase, spălare de bani, falsificare de paşapoarte şi trafic cu însemne contrafăcute, transferuri frauduloase substanţiale şi spălare de bani. Despe Popescu, autorităţile americane susţin că este “presupus organizator al unei scheme de fraudă cibernetică prin care se plasa pe website-uri americane de comerţ electronic numeroase anunţuri convingătoare de vânzare de maşini, motociclete, bărci şi alte bunuri de mare valoare care nu existau în realitate. Victimelor li se cerea să transfere bani în conturi bancare frauduloase, din care sumele erau transmise conducătorilor organizaţiei, în România. Este posibil ca această conspiraţie să fi cauzat victimelor din SUA pierderi de milioane de dolari”. Procurorii americani îl dau drept cap al unei grupări infracţionale pe Nicolae Popescu, de 33 de ani din Alexandria. Potrivit FB acesta era cel care se ocupa de coordonarea activităţilor derulate de ceilalţi infractori şi îi angaja sau concedia pe cei care falsificau paşapoarte în funcţie de calitatea documentelor falsificate. Tot alexăndreanul era cel care îi supraveghea pe cei care postau anunţuri false pe internet şi pe cei care negociau cu potenţialele victime. Acesta este celebrul hacker care, în 2010, a fugit din faţa Tribunalului Râmnicu Vâlcea şi nu a mai fost de găsit. În 2010, Nicolae Popescu a fost arestat , împreună cu alţi 33 de suspecţi. Cei 34 au fost acuzaţi de DIICOT de fals informatic in forma continuata, inselaciune calificata cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani in forma continuata, fraude informatice, initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat.

 

A fugit din faţa Tribunalului Râmnicu Vâlcea

 

Nicolae Popescu a reuşit să scape de poliţişti, plecând, liniştit, din faţa Tribunalului Râmnicu Vâlcea, în momentul în care a expirat ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. Hackerul alexăndrean a plecat fix în momentul în care instanţa urma să se pronunţe în legătură cu prelungirea mandatului său de arestare preventivă. Tribunalul Vâlcea a emis la data de 7 aprilie 2010, mandate de arestare preventivă pe numele lui Nicolae Popescu, dar acesta era deja dispărut. El a fost dat în urmărire generală, dar nu i s-a mai găsit urma.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe