Minor arestat pentru comiterea a patru infracțiuni

luni, 17 noiembrie 2014

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea la data de 07.11.2014 au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Rm. Vâlcea înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă faţă de inculpatul minor G.F.D. (în vârstă de 16 ani), cercetat pentru comitereaa patru infracţiuni de furt calificat, fapte prev. şi ped. de art. 228 al. 1 Cod penal rap. la art. 229 al. 2 lit. b din Cod penal cu aplic. art. 113 şi urm. din Codul penal, art. 228 al. 1 Cod penal rap. la art. 229 al. 1 lit. b şi al. 2 lit. b din Cod penal cu aplic. art. 113 şi urm. din Codul penal, art. 228 al. 1 Cod penal rap. la art. 229 al. 1 lit. d şi al. 2 lit. b din Cod penal cu aplic. art. 113 al. 3 din Codul penal şi art. 228 al. 1 Cod penal rap. la art. 229 al. 1 lit. b şi al. 2 lit. b din Cod penal cu aplic. art. 113 şi urm. din Codul penal cu aplic. art. 38 al. 1 din Codul penal.

Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Rm. Vâlcea, care a dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile în ceea ce îl priveşte pe inculpatul minor G.F.D. .

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment a rezultat faptul că: inculpatul minor a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile stabilite prin ordonanţa din data de 29.08.2014 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, respectiv aceea de a nu se apropia de persoana vătămată/membrii familiei persoanei vătămate şi de a nu comunica cu aceştia direct sau indirect, pe nici o cale, în sensul că, în noaptea de 05/06.11.2014, în jurul orei 01.00, inculpatul minor a pătruns în locuinţa persoanelor vătămate sustrăgând suma de 150 de lei, săvârşind astfel cu intenţie o nouă infracţiune de furt calificat pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. De asemenea inculpatul minor G.F.D. nu a respectat obligaţia de a se prezenta la Postul de Poliţie conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

                                                                                                                                          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe