Klaus Iohannis: Campania a trecut, trebuie sa ne apucam de treaba. Parlamentul sa discute si sa respinga legea amnistiei si gratierii si sa incuviinteze toate solicitarile venite din partea justitiei. Partidele sa inceapa discutiile pe legea votului electronic si prin corespondenta. Guvernul sa se prezinte cu bugetul de 2015

luni, 17 noiembrie 2014

Liderul PNL Klaus Iohannis, presedintele ales, a multumit luni Romanilor pentru votul dat in urma cu o zi si a aratat ca, acum, campania s-a incheiat si ca trebuie sa se apuce de treaba. Iohannis a solicitat Parlamentului "sa se tina de cuvant" si sa puna marti pe ordinea de zi legea amnistiei si gratierii, si sa o respinga. Totodata, liberalul a cerut alesilor sa discute marti si sa incuviinteze toate solicitarile venite din partea justitiei.

Totodata, Iohannis a solicitat partidelor sa inceapa discutiile pentru legea votului electronic si a votului prin corespondenta, pentru a fi evitate situatii precum cele de duminicacand numerosi alegatori din diaspora nu au reusit sa voteze desi au stat ore intregi la coada.

Liderul PNL a mai cerut si Guvernului sa analizeze evenimentele din diaspora si sa ii traga la raspundere si a invitat Executivul sa se prezinte in parlament cu bugetul pe 2015.

Intrebat, la finalul unei conferinte de presa, daca a fost sunat de presedintele Traian Basescu sau de fostul presedinte PNL Crin Antonescu dupa anuntarea victoriei, Iohannis a precizat ca nu, aratand ca a fost contactat si a avut o discutie telefonica cu premierul Victor Ponta, contracandidatul sau.

Principalele declaratii ale lui Klaus Iohannis:
Dragi romani, m-ati ales presedinte al Romaniei, va multumesc.Va multumesc tuturor celor care ati iesit ieri la vot, a fost o prezenta fenomenala, a fost cea mai mare supriza.Campania a trecut, acum trebuie sa ne apucam de treaba. Eu sunt dispus sa ma apuc imediat de treaba.Pe 16 noiembrie, cetatenii au dat semnalul schimbarii profunde in Romania. Este un semnal puternic, atat pentru mine cat si pentru clasa politica.Ii indemn pe politicieni sa ia seama de acest semnal dat printr-un vot covarsitor, sa judece bine ce au de facut in zilele urmatoare.
Solicit Parlamentului sa se tina de cuvant si maine sa puna pe ordinea de zi legea amnistiei si gratierii, si sa o pice, si tot maine sa ia in discutie toate solicitarile venite din partea justitiei si sa le incuviinteze pe toate.Cer partidelor sa inceapa urgent discutiile pentru legea votului electronic si prin corespondenta. Nu vreau sa se mai intample vreodata ce s-a intamplat cu votul din diaspora. Este inadmisibil. Asa ceva trebuie oprit urgent.Cineva trebuie sa suporte consecintele votului catastrofal organizat in diaspora. Guvernul va trebui sa analizeze aceasta chestiune si sa ii traga la raspundere, si sa ii demita pe cei responsabili de organizarea votului in diaspora.Este extrem de ingrijorator ca au fost mii de romani care nu au putut sa voteze. Cei vinovati trebuie sa raspunda cu functia.Il rog pe presedintele inca in functie sa analizeze aceasaa situatie si sa ii cheme din post pe toti diplomatii care nu au analizat corect situatia.Mi se pare corect sa fie retrasi ambasadorii si consulii de acolo unde romanii au fost umiliti.Un gand bun pentru partenerii externi, voi continua parteneriatele care sunt pilonii politicii externe al Romaniei: parteneriatul strategic cu SUA, rolul si locul nostru in NATO si rolul si locul nostru in UE. Voi dovedi ca Romania este un partener serios, credibil si de cursa lunga.Legat de semnalul dat de romani: invit Guvernul sa pofteasca in Parlament cu bugetul pentru 2015, cu cat mai repede cu atat mai bine.In final, dragi romani, in deschidere am spus ca va multumesc ca m-ati ales presedinte al Romaniei, vreau sa stiti ca voi fi presedintele romanilor, ca voi fi un presedinte liber, ca va voi reprezenta pe voi.Incepand de maine, noul PNL isi va face cunoscuta optiunea in ce priveste parcursul viitor. (Hotnews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe