Accident mortal comis de un șofer beat

luni, 17 noiembrie 2014

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea la data de 10.11.2014 au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Rm. Vâlcea arestarea preventivă a inculpatului, Iordachi Ștefănescu Filon cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prevăzute si pedepsite de art. 192 alin. 1 şi 2 din Codul penal, de art. 196 alin. 1, 2, 3 şi 4 din Codul penal şi de art. 336 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen..

Cererea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Rm. Vâlcea, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment a rezultat faptul că: la data de 08.11.2014, în jurul orei 17.38, inculpatul Iordachi Ştefănescu Filon a condus autoturismul marca Renault, pe D.N. 67, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, moment in care s-a angajat in depăşirea unui alt autoturism, provocând un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat decesul unei persoane şi vătămarea corporală din culpă a altor trei persoane.

Conform buletinului de analiză toxicologică-alcoolemie A12/962/963 din 10.11.2014, s-a stabilit că inculpatul Iordachi Ștefănescu Filon a avut o alcoolemie de 1,50 g0/00 la ora 19.10 şi 1,30 g0/00 la ora 20.10.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

                                                                                                                                           

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe