ACL Vâlcea solicită verificarea listelor suplimentare de la votul din 2 noiembrie

vineri, 14 noiembrie 2014

Alianța Creștin Liberală Vâlcea a înaintat o plangere penală înregistrată cu nr.3258/14.11.2014 la Parchetul de pe Judecătoria Rm.Vâlcea prin care solicită verificarea tuturor listelor suplimentare pe care s-a votat la alegerile din 2 noiembrie 2014.

Am făcut această solicitare întucât în cele 426 de secții de votare deschise în județul Vâlcea la primul tur al alegerilor prezidențiale din 2 noiembrie 2014 au existat suspiciuni că mai multe persoane au votat în mai multe secții de votare, de mai multe ori, fiind înscriși pe mai multe liste suplimentare, semnând declarații false o dată cu exercitarea votului.

Precizăm că în conformitate cu art.387 din Codul penal frauda la vot se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă și interzicerea exercitării unor drepturi, iar în conformitate cu art.326 din Codul penal falsul în declarații se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Sperăm ca cei care vor vota duminică 16 noiembrie 2014 o vor face corect, evitând consecințe neplăcute pentru ei în cazul în care vor vota de mai multe ori și nu se vor lasa influențați de presunile obișnuite ale unor pesediști, pentru că oamenii legii își vor face datoria.

 

Departament comunicare ACL Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe