România – aşa cum ne-o dorim VICTOR PONTA ŞI GUVERNUL AU DAT UN MARE IMPULS ECONOMIEI

miercuri, 12 noiembrie 2014

 

Este suficient să urmăreşti datele comunicate de „statisticianul” european EUROSTAT pentru a te convinge că România are astăzi una dintre economiile cu cele mai mari creşteri din Uniunea Europeană. Informaţiile de ultimă oră demonstrează că ţara noastră a înregistrat cea mai mare rată de creştere a producţiei industriale. Dacă în 2013, acest indicator a atins cota procentuală de 6,1 %, pentru 2014 se prelimină (iar rezultatele pe 10 luni confirmă!) ca acest obiectiv să înregistreze un spor şi mai mare, de cel puţin 7 – 7,5 %.

Aceste salturi s-au produs pe fondul eforturilor Guvernului VICTOR PONTA de a implementa, unul după altul, proiectele promise românilor de a repara nedreptăţile şi umilinţele la care i-au supus guvernările pedeliste. După reîntregirea salariilor mutilate cu 25 % de PDL, precum şi a pensiilor impozitate fără milă şi remuşcări, la începutul acestui an salariul minim pe economie a fost adus la 900 lei, faţă de 700 lei cât l-a lăsat Guvernul BOC.

Pe palierul creşterii economice, Victor Ponta a aşezat numeroase măsuri stimulative. Mă gândesc, de exemplu, la reducerea CAS cu 5 % care oferă angajatorilor posibilitatea să investească banii economisiţi în creşterea salariilor şi a locurilor de muncă, precum şi în modernizarea tehnologică a firmelor. În aceeaşi măsură, Guvernul Ponta a stimulat investiţiile autohtone printr-un larg pachet de iniţiative şi ajutoare directe. Sunt bine cunoscute şi apreciate în acest sens măsurile privind schema de ajutor de stat cu 10 milioane euro/proiect pentru finanţarea investiţiilor în active de înaltă tehnologie ori schema de ajutor de stat pentru sprijinirea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea a minimum 10 locuri de muncă pe fiecare proiect. În aceeaşi ordine de stimuli se integrează şi schimbarea de către Guvernul Ponta a programului cunosut în arealul economic sub numele „afaceri pentru întreprinzătorii tineri” în ceea ce se va numi de acum „antreprenoriat pentru întreprinzătorii debutanţi în afaceri”.

Pe lângă dinamizarea capitalului autohton, Victor Ponta a prioritizat în politica Guvernului atragerea mult mai viguroasă a capitalului extern. În acest sens, sunt semnificative datele statistice care evidenţiază că, în primele 10 luni din acest an, volumul investiţiilor directe străine a fost cu 13 % mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, media lunară în 2014, apropiindu-se de 300 milioane euro.

Nu întâmplător, deci, reprezentantul FMI pentru România, Guillermo Tolosa a afirmat cu trei zile în urmă: „România a făcut progrese considerabile în efortul său de reformă şi ne aşteptăm în acest moment că România va putea să renunţe la acordurile stand-by pe care le-a avut în ultimii 5-6 ani”.

Asta este imaginea de astăzi a economiei româneşti sub guvernarea lui Victor Ponta, iar viitorul va deveni o certitudine prin alegerea lui VICTOR PONTA ca Preşedinte al României!

 

 

 

Dr.ing.ION CÎLEA

 

 

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Vâlcea a PSD

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe