Turişti mulţi la Salina Ocnele Mari

luni, 10 noiembrie 2014

Toamna este un anotimp bun pentru curele de tratament la salină. O dovedesc chiar sutele de turişti care vin în fiecare zi la Ocnele Mari. Cei mai mulţi ştiu că terapia cu aerosoli salini se numără printre cele mai eficiente tratamente în afecţiunile respiratorii. Iar alţii spun că vor să îşi întărească organismul pentru sezonul rece.

Valentin Filip a venit de la Roşiorii de Vede împreuna cu familia, pentru o cură de tratament de o săptămână. Petrece în fiecare zi câte patru ore în salină.

„Noi stăm în fiecare zi în jur de 3, 4 ore în salină, cu copilul, pentru aceasta cură. Am auzit că dă rezultate foarte bune. Noi suntem acum prima dată, dar o să încercăm să mai venim”, a spus bărbatul pentru digi24.ro..

Salina de la Onele Mari a fost amenajată în anul 2009. Are 20.000 de metri pătraţi de galerii, iar turiştii au la dispoziţie mese de biliard, terenuri de fotbal, tenis sau volei, crame, restaurante, dar şi o biserică.

În fiecare zi a săptămânii trecute, numărul turiştilor a fost mare: peste 600.

„Am traversat o perioadă foarte bună vizavi de numărul de turişti, fiind săptămâna de vacanţă, iar perioadele de cure cu aerosoli se fac primăvara şi toamnă. Cei mici, având vacanţă, săptămâna aceasta ne-au invadat”, a spus Maria Grigore, administrator.

Cei care vor să meargă la salină pentru tratament au nevoie şi de recomandarea medicului. Până nu se termină exploatarea de la Ocnele Mari, salina nu poate funcţiona ca bază de tratament, aşa că nu este dotată cu punct medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe