Şpârle şi şopârle, 10.11.2014

luni, 10 noiembrie 2014

• Prin anii 2011 şi 2012, mai multe milioane de euro au fost aruncate pe „apa Sâmbetei” de către fostul primar al Râmnicului, Romeo Rădulescu. Pe vremea când era edil şef, ipochimenul de Rădulescu a implementat un proiect cu finanţare de la bugetul local şi de la UE privind instalarea unui sistem de monitorizare cu camere video în Râmnicu Vâlcea, proiect care a costat mai multe milioane de euro. Cu excepţia a 4-5 cazuri, în ultimii ani, sistemul video respectiv şi-a dovedit pe deplin INEFICIENŢA şi INUTILITATEA în aplicaţiile practice de zi cu zi. Realitatea a confirmat cât de prisos sunt camerele video amplasate pe stâlpii şi clădirile publice din Râmnic, întrucât au o rază mică de vizualizare, nu acoperă toate unghiurile, imaginile sunt greu de distins (efectul de ceaţă), iar noaptea sunt total „oarbe” pentru că nu detectează în infraroşu (sau desluşesc cel mult nişte siluete şi mişcări ce se reflectă în iluminatul stradal). Se vede de la o poştă că Romeo Rădulescu a cumpărat echipament video second-hand, cu vreo firmă „prietenă”. Alo, se mişcă cineva pe la DNA!

• A început instrumentarea cazului „ALFAGATE“ de către instituțiile specializate ale statului. Băieții cu gulere albe (și voi, fetelor!), așteptați-vă la ce vă așteptați mai puțin!

• Cum primarul interimar Ion Gigi Matei este prea ocupat cu campania electorală, „şoarecii” de la DADP joacă pe masă, pentru că nu putem înţelege de ce au lăsat un oraş, precum este Râmnicul, sub asediul... tonelor de frunze căzute din copaci pe străzi şi trotuare şi care zac pe jos fără să fie strânse de cineva?

• Prin „grija” neprecupeţită a deputatului liberal Cristian Buican, Primăria comunei Malaia s-a trezit cu... 140 milioane de lei vechi în minus faţă de cei 900 milioane lei vechi, cât urma să primească de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Însă, nici măcar aceşti bani nu i-a mai primit primarul Sergiu Bogdan, întrucât prefectul Dumitru Cornoiu a atacat în contencios administrativ hotărârea CJ Vâlcea în „varianta” adoptată de consilierii judeţeni ai ACL. Asta înseamnă încă 2-3 luni de amânări, în condiţiile în care Primăria Malaia are datorii de peste 3 miliarde lei vechi la firmele care au executat lucrări de refacere a infrastructurii afectată de inundaţiile şi viiturile din vară.

• Am trăit să o vedem şi pe asta: „prietenii de afaceri” Ion Gigi Matei şi Romeo Rădulescu sunt... de aceeaşi parte a baricadei în lupta electorală pentru alegerile prezidenţiale. Până mai ieri, cei doi erau duşmani de moarte şi se acuzau reciproc prin conferinţe de presă despre afaceri derulate de firmele pe care le conduc cu Primăria Râmnicului. După ani de înjurături ca „la uşa cortului”, R. Rădulescu şi I.G. Matei şi-au dat mâna într-un gest simbolic pentru a-l susţine pe Ponta în cursa prezidenţială.

• A apărut un nou cuplu în peisajul monden al municipiului Râmnicu Vâlcea: fiul fostului bancher Dorin Dobrișan și Cristina Gutău, fiica fostului primar Mircia Gutău. Cei doi porumbei au fost zăriți giugiulindu-se la un eveniment care s-a desfășurat în week-end la București. Adevărul este că le stă foarte bine împreună tinerilor amorezi! Să le fie de bine!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe