500 de sugari din Vâlcea, fără lapte praf compensat!

luni, 10 noiembrie 2014

500 de copii din judeţul Vâlcea cu probleme de creştere sau cu mame care nu au voie să îi alăpteze nu îşi pot primi hrana cuvenită, respectiv laptele praf, din cauza licitaţiilor blocate la Ministerul Sănătăţii, spun reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.

Ei atrag atenţia că situaţia tinde să se agraveze, în condiţiile în care luna trecută a mai fost disponibil lapte praf pentru mai puţin de jumătate dintre copii, iar în prezent stocurile s-au epuizat. Corespondentul Radio România Actualități, Ana Maria Cîrstea, transmite că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea susţin că Ministerul Sănătăţii ar trebui să găsească soluţii cât mai rapide pentru rezolvarea acestei situaţii, sute de copii fiind afectaţi de lipsa laptelui praf extrem de important pentru hrana lor.

„Acest lapte praf se distribuie unor copii care au tulburări de creştere sau mama se află într-o stare precară de sănătate şi este nevoie să îi hrănim cu lapte praf, mama neavând lapte matern. Clar, aceşti copii sunt alimentaţi din alte surse, nu putem şti care este calitatea laptelui, care este calitatea alimentaţiei pe care o primesc. Este un risc pentru creşterea şi dezvoltarea acestor copii. Soluţia ar fi modificarea legislaţiei, astfel încât să nu mai poată fi blocate în mod nejustificat licitaţiile pentru diverse achiziţii de produse materiale sau farmaceutice", spune Luminiţa Apostolescu, purtătorul de cuvânt al DSP-Vâlcea.

În asemenea condiţii situaţia este incertă, iar reprezentanţii DSP Vâlcea nu cunosc un termen pentru reluarea acordării laptelui praf.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe