Şpârle şi şopârle, 06.11.2014

miercuri, 5 noiembrie 2014

• În atenţia Poliţiei şi a Biroului Electoral Judeţean Vâlcea! Fapte la limita penalului s-au petrecut în secţiile de votare din comuna Malaia. Concret, Ocolul silvic privat Sălişte a adus oameni „cu toptanul” la votul pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie. Poate nu ar fi fost nimic ilegal, însă persoanele respective au votat pe listele suplimentare din Malaia, întrucât domiciliau... în zonele Păscoaia, Gura Lotrului şi Vasilatu din localitatea vecină Brezoi. Pentru a-i „convinge” pe oameni să vină la vot, Ocolul silvic privat Sălişte a ameninţat că le va tăia porţia de lemne în caz că nu pun ştampila pe candidatul ACL.

• O debandadă de nedescris se întâmplă pe străzile şi trotuarele din Râmnic. De mai mulţi ani, societăţile care deţin infrastructura de utilităţi (gaze, apă, canalizare, termoficare şi energie electrică) au început să spargă într-o veselie aproape toate arterele din oraş. Nu ar fi o nenorocire, având în vedere că era nevoie de reabilitarea şi modernizarea respectivei infrastructuri, însă s-au înmulţit îngrijorător numărul gropilor şi şantierelor din Râmnic. Colac peste pupăză, edilul şef Ion Gigi Matei şi camarila sa din Primărie permit ca firmele care execută lucrări să depăşească termenele de execuţie prevăzute în autorizaţiile de construire. Ca să nu mai punem la socoteală că astuparea şanţurilor şi gropilor se face „în dorul lelii”, lăsând denivelări vizibile, în total dispreţ faţă de regulamentul privind condiţiile de execuţie a lucrărilor pe domeniul public şi privat al municipiului Râmnicu Vâlcea la reţelele edilitare, adoptat în 2013 de Consiliul Local....

• În efervescenţa Ordonanţei nr. 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, a trecut aproape neobservată trecerea a încă doi primari din Vâlcea la categoria independenţi. Este vorba de foştii conservatori din Ghioroiu, Traian Dumitraşcu, şi din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă. Despre Traian Dumitraşcu putem spune că este cel mai în vârstă primar din Vâlcea (80 de ani) şi a fost până în 1996 şef al Inspectoratului Şcolar Vâlcea. Anul trecut, câţiva cetăţeni din comuna Ghioroiu au depus plângeri la ITM şi la Agenţia Naţională pentru Integritate, arătând că primarul acestei localităţi, Traian Dumitraşcu, nu şi-a îndeplinit obligaţia prevăzută de art. 18 alin. 2 din Legea 329/2009 referitoare la exprimarea în scris a opţiunii între suspendarea plăţii pensiei pe durata activităţii de primar, respectiv viceprimar. Potrivit declaraţiilor de avere afişate pe site-ul Primăriei Ghioroiu, primarul Traian Dumitraşcu are o pensie de „numai” 280 milioane de lei vechi pe an, „uitând” însă să treacă şi salariul pe care îl încasează din funcţia de primar.

• Oficiul de Cadastru Vâlcea urmează să se zguduie din temelii. Instituția va fi luată în curând „cu asalt“ de oamenii legii. La urechile procurorilor anticorupție au ajuns informații referitoare la faptele de vitejie ale cuplului Dumitrașcu-Blidaru. Roata se învârte pe toate spițele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe