Șofer beat la închisoare pentru dare de mită

miercuri, 5 noiembrie 2014

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au dispus respingerea recursului declarat de inculpatul C.C.I., din mun. Rm. Vâlcea, fără ocupaţie, acesta fiind condamnat la 1 an și 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art.255 alin. 1 C. pen. rap. la art.6 şi 7 alin.2 din Legea nr. 78/2000 republicată, fiind menținută măsura confiscării sumei de 1000 euro oferită de inculpat cu ocazia constatării infracţiunii.

În fapt, în data de 28.02.2013, în jurul orei 09.00 , inculpatul C.C.I. a fost depistat în trafic pe raza mun. Rm. Vâlcea de agenţii de poliţie rutieră în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o valoare de 0,85 mg/l. Fiind condus pentru recoltarea de probe biologice la Spitalul Judeţean Vâlcea, acesta a refuzat recoltarea şi a promis agentului de poliţie rutieră suma de 1000 euro pentru a nu i se întocmi dosar penal, însă agentul de poliţie a sesizat această faptă, formulând denunţ.

La aceeaşi dată, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, cu sprijinul tehnic al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Vâlcea, au realizat prinderea în flagrant a numitului C.C.I. în timp ce oferea cu titlu de mită agentului de poliţie suma de 1000 euro.

Menţionăm că la data de 28.02.2013 procurorul a dispus reţinerea pentru 24 de ore a numitului C.C.I. iar în data de 01.03.2013 Tribunalul Vâlcea a admis propunerea de arestare preventivă promovată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi a dispus arestarea inculpatului C.C.I. pentru o perioadă de 29 zile. Ulterior, cu ocazia judecării recursului la măsura arestării, instanţa de judecată a admis recursul şi a dispus luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea faţă de inculpatul C.C.I. pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind trimis în judecată prin rechizitoriul din data de 02.04.2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe