Polițiști locali, condamnați pentru fapte de corupție

miercuri, 5 noiembrie 2014

Tribunalul Vâlcea, ca instanță de fond, a dispus condamnarea inculpatului D.G. la pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendarea condiționată a executării acesteia pe durata termenului de încercare de 3 ani precum și condamnarea inculpatului D.F.C. la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea condiționată a executării acesteia pe durata termenului de încercare de 4 ani, ambii inculpați fiind polițiști locali în cadrul Poliţiei Locale a mun. Rm. Vâlcea, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, faptă prev. şi ped. de art.254 alin.1 C.pen. din anul 1969 rap. la art.5, art.6 şi art.7 alin.1 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

În fapt, la data de 20.08.2013, cetăţeanul A.A., din mun. Rm. Vâlcea a formulat denunţ la D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, sesizând faptul că în ziua precedentă, în timp ce efectua lucrări de renovare la un apartament pe care îl deţine în mun. Rm. Vâlcea, la locuinţa sa au venit doi bărbaţi, unul îmbrăcat în civil iar celălalt în uniformă, care s-au prezentat ca fiind de la Poliţia Locală Rm. Vâlcea, iar sub pretextul că a depozitat resturile provenite de la renovare a locuinţei pe domeniul public şi că nu deţine autorizaţie de renovare, i-au pretins suma de 100 euro pentru a nu-i aplica sancţiune contravenţională, iar el le-a remis 80 euro.

Denunţul a fost înaintat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar în continuare lucrătorii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vâlcea au desfăşurat activităţi procedurale conform ordonanţelor de delegare emise de procuror.

Prin probatoriul administrat în cauză a fost dovedită faptă sesizată de denunţător, procurorul dispunând trimiterea în judecată în stare de libertate a celor doi poliţişti locali prin rechizitoriul din data de 13.12.2013, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă prev. şi ped. de art.254 alin.1 C.P. rap. la art.5,6 şi 7 alin.1 din Legea nr.78/2000.

Sentința este definitivă ca urmare a neapelarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe