Ion Gigi Matei recunoaşte că a derulat relaţii comerciale cu Europan Prod

luni, 3 noiembrie 2014

Milioane de euro pentru prieteni din bugetul public al municipiului Râmnicu Vâlcea!

Ion Gigi Matei recunoaşte că a derulat relaţii comerciale cu Europan Prod

• Răspunsul primarului la un articol publicat în Ziarul de Vâlcea

Ca urmare a apariţiei marţi, 28 octombrie, în ediţia on-line a publicaţiei ”Ziarul de Vâlcea”, a materialului ”Omul «serviciilor», Ion Molete, patronul firmei de construcţii Europan Prod, acuzat de o ţeapă de 1,5 miliaone de lei!”, în care se face referire la o presupusă ”prietenie” între mine şi patronul acestei firme şi se insinuează că această relaţie ar fi stat la baza câştigării contractului pentru modernizarea Parcul Zăvoi, fac următoarele precizări:

 

Nu am avut şi nu am o relaţie de prietenie cu patronul firmei Europan Prod, ci doar am derulat, prin SC Edion SRL, relaţii comerciale până în anii 2009 – 2010, încheiate după o compensare tripartită SC Europan Prod SRL – Direcţia Apelor Olt – SC Edion SRL la care s-a ajuns din cauza nerespectării de către firma Europan Prod a termenelor de plată contractuale. Ca urmare a întârzierilor şi neregulilor înregistrate în derularea contractelor, SC Edion SRL a încetat, de atunci, să mai livreze materiale către SC Europan Prod SRL.

O altă dovadă a ”prieteniei” invocată de Ziarul de Vâlcea este şi faptul că, în 2013, în calitate de preşedinte al comisiei de recepţie a obiectivului ”Modernizare strada Eftimeştilor” (investiţie demarată în 2009 de aceeaşi firmă SC Europan Prod SRL), am refuzat recepţia lucrărilor ca urmare a mai multor nereguli observate şi consemnate în procesul-verbal întocmit la acea dată. Firma Europan Prod a mai solicitat şi o suplimentare de contract (manevră care era, se pare, una obişnuită în relaţiile acestei firme cu Primăria, până în anul 2012), cerere care i-a fost refuzată şi ca urmare a faptului că legislaţia în acest domeniu devenise una mult mai restrictivă. În contextul în care, în pofida numeroaselor adrese trimise de Primărie, neregulile constatate la lucrarea de pe str. Eftimeştilor nu au fost încă rezolvate, firmei ”prietenului” Ion Molete i se va executa garanţia de bună execuţie în valoare de 30.000 lei.

În ceea ce priveşte câştigarea de către SC Europan Prod SRL a lucrării de modernizare a Parcului Zăvoi, precizez încă o dată că, prin delegarea atribuţiilor privind achiziţiile publice - în baza art. 65 din legea nr. 215/2001, modificată - nu am fost implicat în procesul de selecţie şi am aflat câştigătorul licitaţiei doar după finalizarea evaluării de către comisia responsabilă. Mă bucur, în continuare, că valoarea la care s-a adjudecat această investiţie este mai mică cu 40% decât valoarea estimată şi sper ca, de data aceasta, lucrările executate de SC Europan Prod SRL să fie de cea mai bună calitate.

 

Gigi MATEI

Primar interimar

 

NR – Titlul ne aparţine

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe