Administratorii judiciari încearcă din nou să vândă Oltchim SPV

vineri, 31 octombrie 2014
Procedura de selecţie a ofertei angajante în vederea achiziţiei integrale a părţilor sociale deţinute de OLTCHIM S.A. la Oltchim SPV este programată pentru data de 15 decembrie
Potrivit www.curierulnational.ro, administratorii judiciari ai Oltchim încearcă din nou să vândă acţiunile deţinute de OLTCHIM SA la Oltchim SPV, selecţia urmând să aibă loc la data de 15 decembrie.
„Consorţiul de administratori judiciari ai SC OLTCHIM SA, Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructurind SPRL, organizează în data de 15.12.2014 (...) procedura de selecţie a ofertei angajante în ve­derea achiziţiei integrale a părţilor sociale deţinute de OLTCHIM SA la Oltchim SPV. Ofertanţii care doresc să participe la procedura de selecţie trebuie să depună (..) cel mai târziu în data de 12.12.2014, ora 11:00, documentele specificate în cuprinsul caietului de prezentare, ce poate fi achiziţionat de la oricare din sediile BDO Business Restructurind SPRL sau Rominsolv SPRL pentru echivalentul in RON al sumei de 20.000 EUR (exclusiv TVA)”, se arată pe site-ul administratorului judiciar.
Toate tentativele de vânzare a acţiunilor deţinute de Oltchim la Oltchim SPV au eşuat. În acest an au fost organizate două astfel de proceduri, dar fără succes.

Cifră de afaceri de 498 mil. lei în 2013 şi pierderi de 945 mil. lei

În lipsa finanţării de care are nevoie pentru repornirea unor instalaţii care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie, Oltchim a înregistrat anul trecut pierderi majore, aproape duble faţă de cifra de afaceri.
Potrivit rezultatului financiar consolidat, anul trecut cifra de afa­ceri a combinatului abia a însumat 498 milioane lei, iar veniturile totale 623 milioane lei, în timp ce cheltuielile s-au ridicat la 1,57 mi­liarde lei, ceea ce a făcut ca în 2013 pierderea înregistrată de Oltchim să fie de 945 milioane lei.
În primul trimestru, combina­tul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 mi­lioane lei din perioada similară a anului trecut. Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe