Omul „serviciilor“, Ion Molete, patronul firmei de construcții Europan Prod, acuzat de o țeapă de 1,5 milioane de lei!

marți, 28 octombrie 2014

 

Patronul firmei de construcții Europan Prod, Ion Molete, trebuie să dea înapoi Regionalei CFR Craiova 1,5 milioane de lei, după ce polițiştii au stabilit că omul de afaceri piteştean a înșelat în acte Căile Ferate, încărcând în devizele unei lucrări cu materiale care fizic nu au ajuns pe șantier. Isprava sa s-a lăsat cu un dosar penal.
n De asemenea, Regionala CFR Craiova l-a acţionat în instanţă pe omul de afaceri, pe rolul Tribunalului Comercial Piteşti fiind la judecată dosarul nr. 629/1259/2013, prin care instituţia urmăreşte să recupereze prejudiciul în valoarea de 1.500.000 lei.
În luna martie, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj anunţau faptul că „în urma unui control efectuat de poliţiştii Serviciului Regional al Poliţiei Transporturi Craiova, împreună cu inspectori ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj la CNCFR pentru verificarea documentelor şi a modului în care au fost efectuate lucrările de reparaţii şi întreţinere a liniilor de cale ferată de pe secţia de cale ferată 900 Bucureşti – Craiova s-a constatat că firma constructoare, Europan Prod Piteşti, a inclus în situaţiile de lucrări cheltuieli fictive în sumă de aproximativ 1.500.000 lei”. Direcţia Generale a Finanţelor Publice Dolj a descoperit în actele CFR Craiova că Europan Prod a inclus în situaţiile de lucrări cheltuieli fictive de aproximativ 1,5 milioane de lei, echivalentul a 1.200 metri cubi de balast, 5.130 de tone de piatră spartă, 4.950 de metri pătraţi de material biaxial şi alte cheltuieli ilegale de transport. În afară de patronul Europan Prod în cauză mai este cercetat şi un reprezentant al Sucursalei Craiova a Centrului Regional de Exploatare Întreţinere şi Reparaţii CFR, suspectat de abuz în serviciu, pentru că în calitate de diriginte de şantier avea obligaţia de a urmări şi certifica toate cheltuielile incluse în devizele de lucrări. Ion Molete a fost cercetat pentru fals intelectual, deoarece a întocmit devizele de lucrări inserând materiale şi operaţiuni care, în realitate, nu au fost executate, dar au fost decontate. Omul s-a gândit că nu va băga nimeni în seamă o pierdere de un milion şi jumătate de lei şi pentru a merge afacerea strună s-a înţeles şi cu dirigintele de şantier să-i dea o mână de ajutor. Amândoi s-au trezit cu un ditamai dosarul penal pe cap, omul de afaceri fiind cercetat pentru fals în acte, iar angajatul Căilor Ferate pentru abuz în serviciu.
Finanțele Dolj au pus sechestru pe bunurile Europan Prod
În luna mai, Direcția Finanțelor Dolj a dat publicităţii anunţul cu privire la organizarea primei licitaţii publice pentru vânzarea bunurilor mobile sechestrate, proprietate a debitorului SC Europan Prod filiala Râmnicu Vâlcea, în dosarul de executare nr. 65/2013. Finanţele din Dolj au pus sechestru pe mai multe bunuri ale societăţii Europan Prod, printre care mai multe autoturisme Skoda, dar şi pe mai multe utilaje, un încărcător frontal, un ifron, cam tot ce au găsit inspectorii fiscali şi poliţiştii prin curtea societăţii. Conform surselor noastre, licitaţia nu a   fost dusă la bun sfârşit, din lipsă de clienţi, urmând o nouă sesiune. Cum se spune pe româneşte, patronul piteştean a ajuns şi bătut, şi cu banii luaţi, pentru ţeapa de 1,5 milioane de lei. (ziarulancheta.ro)

Modernizarea Parcului Zăvoi din Râmnicu Vâlcea, câştigată de Molete, prietenul primarului interimar Gigi Matei

Potrivit www.arenavalceana.ro, rugat să spună care mai este soarta proiectului privind modernizarea Parcului Zăvoi, primarul interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei, a făcut cunoscut că, recent, s-a semnat contractul de lucrări. “Săptămâna trecută, s-a semnat contractul de execuţie cu firma care a câştigat licitaţia privind modernizarea Parcului Zăvoi. Licitaţia a fost câştigată cu 60 la sută din valoarea iniţială. Asta spune multe. Acest proiect a stârnit multe controverse. Eu spuneam că proiectul a fost făcut cumva cu dedicaţie, aşa cum reiese şi din rapoartele organismelor de control de la Finanţe şi ale preşedintei comisiei de la prima licitaţie. De la 19 milioane de lei, s-a ajuns la peste 11 milioane”, a anunţat social-democratul. La întrebarea “a câştigat cine vă aşteptaţi?”, Matei a răspuns scrâşnind din dinţi: “Nu, nu ştiu. (…) A câştigat Europan Prod (n. red. – compensări cu Edion).

În atenţia şefului SRI Vâlcea, Cornel Cosma:

Potrivit unor surse apropiate lui Ion Molete, patronul de la Europan Prod, acesta se laudă că este ajutat să câştige licitaţiile cu bani publici de „prieteni din servicii“. Păi e „frumuşel“ măi băieţi?  Se pare că şi ultima licitaţie a câştigat-o la fel... Trebuie analizate cu maximă atenţie legăturile lui Molete cu angajaţi din instituţii ale statului. Jos labele de pe Vâlcea!

 

Afaceristii Gogu Stan si Ion Molete au dat de belea ! Carmangeria "Carmen" de la Bascov executata de BRD iar Europan Prod a intrat in faliment !


gogu stanProbleme mari pentru cunoscutii oameni de afaceri pitesteni Gogu Stan si Ion Molete scrie ziarulprofit.ro. Daca primul poate regreta acum ca l-a mincat undeva sa intre in afaceri dupa ce stransese ceva banuti in perioada in care a fost mare sef la Muntenia, al doilea, sponsor generos pe vremuri al PDL, poate jubila daca va reusi sa-si inchida firma, Europan Prod SA fara datorii sau alte probleme generte de creditori.

Gogu Stan ramane fara fabrica de mezeluri de la Bascov
In momentul de fata Ion Molete nu are altceva de facut decat sa astepte ca BRD sa ii vanda mandretea de carmangerie de la Bascov pentru ca banca sa isi recupereze niste bani imprumutati omului de afaceri cu ceva timp in urma. Creditul a fost garantat cu aceasta fabrica, iar cum banca nu vrea sa piarda a scos la mezat carmangeria Carmen si abator compus din 4 constructii in suprafata de 1340.85 mp plus terenul in suparafata de 1976 mp. Pretul de vanzare este unul urias, mai exact 407.500 euro. Gogu de la Carmen are probleme nu nunmai cu creditele la BRD dar si cu fiscul dar si alti crediori asa ca, spun sursele, acesta incearca sa paraseasca definitiv mediul de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe