La venerabila vârstă de 100 de ani, nea Aurică Antonie din Horezu – Romanii de sus a fost felicitat de comunitate

luni, 27 octombrie 2014

 

Duminică, 26 octombrie 2014, nea Aurică Antonie din Horezu – Romanii de sus a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani.

Dis de dimineaţă, primarul oraşului Horezu, Ilie Fârtat, s-a îndreptat spre biserica din Romanii de sus, unde, împreună cu preotul Dumitrescu Constantin şi numeroşi membrii din comunitatea satului, s-au întâlnit la hramul bisericii pentru a-l felicita pe cel mai în vârstă cetăţean al oraşului.

Într-un moment plin de emoţie, primarul Ilie Fârtat, preotul paroh, rude şi locuitori ai satului i-au urat sărbătoritului viaţă lungă cu sănătate şi bucurii şi i-au cântat „La mulţi ani!”. Primarul oraşului Horezu, Fârtat Ilie i-a înmânat sărbătoritului o Diplomă de Onoare, şampanie, flori, un tort şi un premiu în bani din partea administraţiei publice locale.

Nea Aurică Antonie, aşa cum este cunoscut în comunitate, vădit emoţionat şi fericit, vesel şi vorbăreţ cum îl ştim, a mulţumit autorităţilor locale pentru atenţia de care se bucură şi s-a bucurat de-a lungul vieţii.

Cel mai longeviv om din Horezu, Aurel Antonie, este un om al satului Romanii de sus. Aici s-a născut, aici şi-a întemeiat o gospodărie, aici şi-a crescut copii, aici şi-a trăit cea mai mare parte din viaţă. Este veteran de război, a luptat pe frontul de est, a fost 8 ani prizonier în Rusia şi s-a întors acasă pe jos de la Odesa. Este un om de aleasă probitate morală, credincios şi cu un dezvoltat spirit civic. Secretul longevităţii nu ni-l poate spune decât dumnealui! Domnul Antonie Aurel este un exemplu de cumpătare şi un fervent adept al mersului pe jos. Este al doilea cetăţean al oraşului Horezu care, în ultimii 3 ani, împlineşte venerabila vârstă de 100 de ani.

„Este o bucurie şi pentru noi pentru că avem asemenea oameni cu care ne mândrim. Domnul Antonie Aurel este o „carte de istorie”. În 100 de ani de viaţă a trecut prin multe momente pe care istoria noastră le-a marcat şi pe care dumnealui le-a trăit. Ne-am bucura să avem câţi mai mulţi sărbătoriţi de acest fel! Este un moment deosebit şi cred că oamenii în vârstă nu trebuie uitaţi, mai ales la vârste venerabile, pentru că reprezintă un mod de viaţă cumpătat şi ordonat, un exemplu pentru noi toţi. Persoanelor vârstnice care îşi aniversează anumite momente din viaţa lor, administraţia publică locală le oferă premii şi mici cadouri cu ocazia Zilelor oraşului. Contează mai puţin premiile şi cadourile! Mai importantă este prezenţa noastră lângă ei, atenţia şi sprijinul pe care li-l acordăm, atât în momente dificile cât şi în momente de bucurie”, ne-a spus Primarul oraşului Horezu, Ilie Fârtat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe