Președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, se laudă cu dosarul de la DNA!

vineri, 24 octombrie 2014

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a declarat în urmă cu ceva timp că a fost chemat la DNA pe tema dosarului 'Referendum' pentru că ar fi mobilizat oamenii la vot.

Presedintele PSD Valcea, Ion Cilea, se lauda cu dosarul la DNA! Uitati-va, ascultati si cruciti-va! Astfel de oameni conduc Romania!

Ion Cîlea, președintele PSD Vâlcea și al Consiliului Județean Vâlcea, a recunoscut cu ocazia conferinței județene a femeilor social democrate din județul Vâlcea, că are dosar la Direcția Națională Anticorupție, fiind acuzat de FRAUDĂ LA REFERENDUMUL pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Iată declarația HALUCINANTĂ a lui Ion Cîlea. Președintele PSD Vâlcea se laudă că are DOSAR LA DNA, este chiar mândru: „Vreau sa va spun ca si eu am dosar penal, am fost chemat la DNA în cazul referendumului. Le-am spus procurorilor: DA domne scrieti acolo ca eu am mobilizat oamenii la vot, ei au zis: cum doamne aveti curaj? Da domne, eu am curaj să spun treaba aceasta, scrieți că eu am mobilizat oamenii la vot, păi dacă eu sunt președintele organizației județene, ce trebuie să fac? Nu trebuie să invit oamenii la vot, nu trebuie să mă ocup de treaba aceasta? ȘI SĂ SPUN SĂ VOTEZE CU PARTIDUL PE CARE ÎL REPREZINT! MI SE PARE NORMAL! Până acum nu m-au mai chemat, dar nici finalul acestui dosar nu… Deci se pare că doi inși în România suntem cu acest dosar, domnul viceprimministru Liviu Dragnea și cu mine, Ion Cîlea. Nu pentru furt, nu pentru șmecherii. Eu stau într-un bloc la etajul 4 și nu am gând de afaceri așa cum au alții… – a declarat cu subiect și predicat președintele PSD Vâlcea. Cu alte cuvinte, Ion Cîlea recunoaște că a acționat cu toate prerogrativele funcției sale pentru a-i determina pe vâlceni să voteze demitere președintelui anul trecut. Având în vedere că Ion Cîlea păstorește o instituție care are în subordine instituții care au peste 6000 de angajați (CET Govora, RAJDP, Direcția pentru Protecția Copilului, Biblioteca Județeană, aparatul propriu al CJ etc), este foarte clar că mesajul președintelui PSD Vâlcea a fost destul de percutant și de convingător, așa cum a fost și în alte ocazii…
Vedeți aici înregistrarea video: https://www.facebook.com/photo.php?v=599071403471827

Antena 3 face o drama nationala din audierile in dosarul referendumul programate joi dimineata la Inalta Curte

de A.N.     HotNews.ro
Vineri, 24 octombrie 2014, 9:36 Monitorizari | Prezidentiale 2014

 

Antena 3 despre referendum
Foto: captura tv

Antena 3 prezinta  intr-o nota dramatica audierea la Inalta Curte a celor peste o suta de martori in dosarul referendumul. Jurnalistul Adrian Ursu a intrat in direct pentru a comenta evenimentul afirmand ca "s-a disparut oirce limita" si s-a declarat "de-a dreptul socat" de imaginile cu oameni adusi cu autobuzul. In tot acest timp, pe burtiera Antena 3 scria "mortii chemati in dosarul referendumul", "bolnavi adusi in fata judecatorilor" iar realizatorul emisuinii a opinat ca este "o actiune in forta".

Antena 3 a transmis live momentele in care martorii in dosarul referendumul erau urcati in autocar si adusi din Gorj sau Vrancea la Inalta Curte. Realizatorii emisiunii au insinuat cu insistenta ca audierea acestor martori ar avea ca scop transmiterea unui mesaj pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie. Jurnalistul Radu Tudor a afirmat, intr-o interventie prin telefon, ca judecatorul "care a dispus ridicarea a sute de oameni din casele lor, oameni in varsta, ar trebui exclsus imediat din magistratura". "Avem de-a face cu o actiune de forta de tip stalinist", a mai spus Radu Tudor, care a sustinut ca dosarul referendumul "este cea mai urata pata pe obrazul justitiei romanesti, deschis la comanda politica, la ordinul lui Traian Basescu si al Monicai Macovei".

Antea 3 continua cu difuzarea unor scurte interviuri cu martorii citati in acest dosar, abordati cu intrebari de tipul "Daca va vine rau pe drum, ce faceti?". "Ce simtiti cand vedeti aceste imagini", sunt intrebati invitatii din studio, care invariabil se declara "stupefiati" si "indignati".

Audierile in dosarul au inceput in urma cu un an si iar termenele de judecata au fost in medie de unul pe luna. Audieri de martori au avut loc si la termenul din 3 septembrie.

Pe 7 octombrie 2013, DNA a anuntat trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea, alaturi de alte 74 de persoane. Detalii aici Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere calitatea de deputat detinuta in prezent de Liviu Dragnea, au precizat procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

In cadrul aceluiasi dosar, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput pe 9 octombrie 2012 urmarirea penala fata de un numar de 67 de persoane care au luat parte la diferite activitati legate de desfasurarea referendumului din 29 iulie, printre care 49 de presedinti si membri ai unor sectii din Teleorman, Vrancea si Gorj si 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea, informeaza DNA. Vezi aici detalii despre celelalte persoane cercetare in dosar

Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012 de demitere a presedintelui Traian Basescu. Potrivit procurorilor anticoruptie, Dragnea ar fi folosit zece metode pentru fraudarea votului, printre care votul multiplu, turismul electoral si falsificarea de semnaturi. Vezi aici detalii suplimentare despre Dosarul referendumul

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe