Membrii CA de la CET Govora vor răspunde PENAL!

miercuri, 22 octombrie 2014

Dacă mai blochează activitatea societății, Membrii CA de la CET Govora vor răspunde PENAL!

În ultima perioadă au apărut unele disfuncţionalităţi în activitatea CET Govora privind asigurarea stocurilor de cărbune pentru producţia curentă de energie termică şi electrică, constituirea depozitelor aferente Rezervei de Stat, precum şi finalizarea programului prevăzut prin Ordonanţa de Guvern nr. 14/2014 în vederea preluării în gestiune a exploatărilor miniere de lignit de la Berbeşti şi Alunu.

Faţă de aceste situaţii acutizate şi de unele decizii pripite ale consiliului de administraţie de la CET Govora, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a solicitat sprijinul expres şi operativ din partea Ministerului Economiei prin participarea directă a ministrului Constantin Niţă la o analiză detaliată asupra celor trei probleme.

Pentru dezamorsarea stărilor de lucruri, factorii implicaţi în identificarea şi aplicarea celor mai potrivite soluţii au stabilit următoarele măsuri: livrarea de către Complexul Energetic Oltenia până la sfârşitul lunii octombrie a unei cantităţi de 160.000 tone cărbune care să acopere integral stocurile stabilite pentru constituirea Rezervelor de Stat; în vederea operaţionalizării şi încadrării în termen a acoperirii necesarului de cărbune pentru rezervele de stat s-a hotărât să fie obţinute avizele impuse de lege în scopul stocării cărbunelui direct în depozitele exploatărilor miniere.

În ceea ce priveşte preluarea, potrivit OG nr. 14/2014, a UMC Berbeşti de către CET Govora, s-a hotărât urgentarea obţinerii de către cele două entităţi economice a aprobării proprietarilor pentru realizarea transferului, scop în care s-a dispus încheierea unui acord care să prevadă concret etapele şi calendarul traseului ce trebuie parcurs până la preluarea efectivă de către CET Govora a celor două exploatări miniere, acceptându-se plăţile eşalonate, aşa cum au fost propuse, de către OLTCHIM, ca principal beneficiar de energie electrică şi termică.

Din rațiuni false economice, la ultima ședință a Consiliului de Administrație, politrucii de la PSD, PNL, PDL și PPDD au votat în mod inconștient sistarea aprovizionării cu abur tehnologic a combinatului chimic. Au fost invocate datoriile istorice ale Oltchimu-ului către CET. Cei 6 membri numiți politic în CA de către Consiliul Județean Vâlcea trebuie să știe că activitatea CET-ului este strâns legată de cea a combinatului. Cu alte cuvinte, pe înțelesul tuturor: DACĂ MOARE OLTCHIM, MOARE ȘI CET-ul! Acești ipochimeni trebuie să mai știe că dacă este tăiat aburul combinatului are de suferit în mod direct și SC Uzinele Sodice Govora SA, unul dintre principalii clienți BUNI PLATNICI ai CET Govora. Și o altă informație: Membrii CA de la CET Govora pot să răspundă PENAL dacă mai blochează activitatea societății!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe