Şpârle şi şopârle, 20.10.2014

duminică, 19 octombrie 2014

• L-am prins din nou cu minciuna pe primarul interimar al Râmnicului, Ion Gigi „Pinocchio” Matei. Pe toate canalele media, acesta a anunţat cu surle şi trâmbiţe că săptămâna trecută urma să se inaugureze noul tronson al prelungirii bulevardului Dem Rădulescu spre sud, însă, a trecut o bună perioadă de timp şi nu s-a tăiat nici o panglică inaugurală.

• Primarul din Vaideeni, Daniel Achim Băluţă, a fost ultimul edil şef din judeţul Vâlcea care a profitat de prevederile ordonanţei migraţiei politice. Primarul Băluţă a plecat de la liberali la PSD în data de 16 octombrie, cu doar câteva ore înainte de expirarea perioadei impusă de OUG nr. 55/2014 privind „traseismul” politic.

• Un reputat arhitect din Vâlcea vine cu noi dovezi privind ilegalităţile din jurul Centrului de agrement şi recreere pe care patronii restaurantelor OK îl vor construi pe Dealul Capela. Astfel, am aflat că cei doi beneficiari - Doru şi Roxana Paraschiv - nu au respectat prevederile certificatelor de urbanism eliberate în anii 2012 şi 2014. În plus, cei care pregătesc „masacrarea” a circa 1.000 mp de pădure de pe Dealul Capela nu au corelat certificatele de urbanism cu PUG-ul şi PUZ-ul. Poate ar fi bine ca Romsilva, ITRSV Vâlcea, Garda de Mediu şi Inspectoratul în Construcţii să se sesizeze şi să verifice posibilele încălcări ale legii!

• Fără un motiv public temeinic, Colegiul Medicilor a organizat joi, 16 octombrie, la un restaurant din centrul Râmnicului o întâlnire mai puţin protocolară, denumită „Ziua Medicului Pensionar”. La chef au participat circa 60 de medici sau doctori pensionari. Până la urmă am aflat adevăratul motiv pentru care s-a ţinut respectiva „chermeză”: cel care s-a ocupat de organizare a fost un pesedist, consilier judeţean PSD, mâna dreaptă a preşedintelui Ion Cîlea, iar momentul nu a fost ales deloc întâmplător, deoarece s-a desfăşurat cu doar... două săptămâni înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale.

• Site-ul Arhiepiscopiei Râmnicului www.arhiram.ro a fost atacat duminică, 19 octombrie. Pagina web a Arhiepiscopiei a fost distrusă complet după cum au putut observa toți cei care au încercat să o vizualizeze la sfârșitul acestei săptămâni. Sperăm că informaticienii în sutane vor rezolva problema în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe