Minciuni guvernamentale marca Victor Ponta

miercuri, 15 octombrie 2014

 

În legătură cu subiectul autostrăzii Sibiu-Piteşti, asistăm, de mai bine de doi ani de zile de când premier al României este Victor Ponta, la minciuni şi manipulare. Dacă luăm declaraţiile publice ale responsabililor guvernamentali şi acţiunile acestora nu putem să nu observăm o discrepanţă majoră. Dan Şova ne-a minţit public, aproape doi ani de zile, că autostrada Sibiu-Piteşti se face şi reprezintă o prioritate absolută. În tot acest timp, acelaşi Dan Şova a reziliat licitaţia pentru atribuirea studiului de fezabilitate, doar din simplu motiv că nu era organizată de el, şi după o lungă aşteptare, la sfârşit de mandat, a anunţat triumfalistic că a iniţiat procedurile de licitaţie pentru acelaşi studiu de fezabilitate. De atunci, de când la conducerea Ministerului Transporturilor se află Ioan Rus, un alt apropiat al premierului Victor Ponta, procedurile de atribuire a licitaţiei pentru studiul de fezabilitate de la Sibiu-Piteşti a fost amânată de patru ori, în decurs de cinci luni. Astfel am ajuns în situaţia în care eram acum doi ani de zile. În tot acest timp, Victor Ponta ne asigura din fotoliul de premier că autostrada Sibiu-Piteşti se face şi că e prioritate naţională. Dacă aşa înţelege el că trebuie tratată o astfel de investiţie, bătând pasul pe loc timp de doi ani de zile, măcar să recunoască, nu să ne mintă în continuare.

După lansarea în dezbatere publică a Master Planului de Transport al României, acolo unde la domeniul transporturi autostrada Sibiu-Piteşti este trecută ca drum expres cu termen de începere al lucrărilor după anul 2020, acelaşi Victor Ponta, aflat în campanie electorală în Argeş, afirmă public că autostrada Sibiu-Piteşti se face. Secondându-l la Guvern şi la partid, Liviu Dragnea, aflat în judeţul Vâlcea la o baie de mulţime organizată de Patriarhie, ne recomandă să stăm liniştiţi că autostrada se face. Când, cum, pe ce traseu? Nimeni nu ştie.

Concluzia este una simplă şi fără echivoc: reprezentanţii PSD, în frunte cu Victor Ponta ne iau de proşti. Ne mint în faţă că pe traseul Sibiu-Piteşti va fi autostradă în timp ce acţiunile lor sunt contradictorii. În timp ce în Master Planul de Transport al României, document oficial al Guvernului României, nu numai că nu se menţionează nimic despre vreo autostradă pe acest traseu, ci doar de un drum expres, cu termen de începere al lucrărilor după anul 2020, ni se vând gogoşi electorale pe post de calmante.

„Victor Ponta ne ia de proşti, minţindu-ne în faţă în legătură cu autostrada Sibiu-Piteşti. După ce că timp de doi ani de zile au tras de timp, fără să realizeze nimic concret pentru acest tronson, acum are şi tupeul să ne mintă din nou. Nu îmi vine să cred până unde s-a ajuns cu minciuna. Când în documentele oficiale aflate în dezbatere publică şi transmise Comisiei Europene scrie nergu pe alb că tronsonul Sibiu-Piteşti va fi drum expres cu termen de începere al lucrărilor după anul 2020, iar declaraţiile publice ale premierului sunt contradictorii acestor documente, noi ce să credem? Cum să am eu încredere în declaraţiile lui Ponta când documentele guvernului pe care îl conduce îl contrazic? Din păcate, nici acum după doi de guvernare, Victor Ponta şi gaşca lui PSD-istă nu îşi dau seama că autostrada Sibiu-Piteşti reprezintă prioritatea naţională absolută în materie de autostrăzi” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe