Rămășițele lui Constantin Brâncoveanu au fost aduse la Mânăstirea Hurezi după 300 de ani

duminică, 12 octombrie 2014

Moastele Sf. Martir Constantin Brancoveanu au fost aduse sambata la Manastirea Hurezi din judetul Valcea, ctitorie a acestuia, dupa 300 de ani de la moartea domnitorului, de o delegatie clericala condusa de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, relateaza Agerpres.

Ramasitele pamantesti ale lui Constantin Brancoveanu au fost primite la Manastirea Hurezi cu onoruri militare, cu sute de preoti si mii de enoriasi din judetul Valcea, urmand ca o parte din acestea sa ramana definitiv la Manastirea Hurezi, locul in care domnitorul si-a dorit sa fie inmormantat.

Manifestarile religioase din judetul Valcea prilejuite de aceasta ocazie s-au desfășurat sambata si duminica. Racla in care sunt expuse aceste oseminte va fi expusa langa Manastirea Hurezi pentru mai multe luni.

In urma cu o saptamana, tot la Manastirea Hurezi, guvernatorul BNR Mugur Isarescu a donat din partea bancii o replica a sabiei domnului Constantin Brancoveanu.

Manastirea Hurezi a fost ctitorita de Constantin Brancoveanu. Este patrimoniu UNESCO si a fost locul in care Constantin Brancoveanu, ucis de turci in 1714, si-a dorit prin testamentul sau sa fie inmormantat

 

„În 2007, împreună cu celelealte instituţii şi cu pelerinii veniţi la hramul sfinţilor martiri Brâncoveni, am iniţiat acest demers pentru aducerea sfintelor moaşte la Hurezi. Demersul susţinut şi de sute de credincioşi a avut la bază un argument al academicianului Radu -Ştefan Vergatti, care arăta cum a fost decapitat Constantin Brâncoveanu împreună cu fiii săi, la Constantinnopol, în data de 15 august 1714. Încă înainte de ajunge domnitor, Constantin Brâncoveanu şi-a pregătit această această ctitorie la Hurezi, tocmai pentru a fi necropolă familiei sale. Aici îl aşteaptă de trei secole mormântul gol”, a spus profesorul Florin Epure, director al Direcţiei Judeţene de Cultură şi Patrimoniu Vâlcea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Rămășițele lui Constantin Brâncoveanu au fost aduse la Mânăstirea Hurezi după 300 de ani”

  1. Cand si unde s-a recuperat corpul domnitorului C.Brancoveanu aruncat in Bosfor dupa decapitare ? S-a recuperat si capul ? S-au gasit si corpurile copiilor lui executati ?

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe