Senatorul Dan Nițu despre declarațiile Gabrielei Firea: „Nu-i așa că e indecent?”

joi, 9 octombrie 2014

Senatorul liberal Dan Nițu, secretar al Comisiei pentru egalitatea de șanse din Senat, consideră declarațiile Gabrielei Firea, purtătoarea de cuvânt a candidatului PSD Victor Ponta, referitoare la Klaus Iohannis drept imorale și discriminatorii. Gabriela Firea a sugerat, săptămâna aceasta, că Iohannis nu ar fi un bun familist și nici o persoană „completă”, deoarece nu are copii.

„Senatoarea Gabriela Firea are copii. Să fie sănătoși și fericiți! Este evident că aceștia nu reprezintă măsura moralității mamei lor. Sunt convins că românii au cu totul alte așteptări de la această campanie electorală. Nu viața privată a candidaților îi interesează, ci soluții pentru această țară, seriozitatea și determinarea cu care viitorul președinte al României le poate pune în practică.

Declarațiile candidaților la președinție, precum și cele ale purtătorilor de cuvânt ai acestora au, bineînțeles, un impact foarte mare în rândurile publicului. Atât demnitatea funcției pentru care luptă, cât și milioanele de oameni la care ajung aceste mesaje trebuie să responsabilizeze candidații și staff-urile de campanie. Demnitatea președintelui României se constituie și din modul în care un candidat câștigă această funcție. Din acest punct de vedere, declarațiile doamnei Gabriela Firea, purtătoarea de cuvânt a candidatului PSD Victor Ponta, elimină șansele candidatului PSD de a fi un candidat onorabil.

Reiau apelul Alianței Creștin-Liberale, acela prin care i se solicită doamnei Firea să își ceară public scuze pentru afirmațiile inadmisibile pe care le-a făcut. Reiau, de asemenea, invitația făcută domnului Victor Ponta de a o revoca pe doamna Firea din funcția de purtător de cuvânt și de a-și expirma public o poziție față de cele afirmate de doamna Firea. Altfel, tăcerea domnului Ponta îl face părtaș la o josnică strategie de campanie, care a început prin remarci la confesiunea religioasă și la originea etnică a candidaților și care, iată, continuă prin afirmații care, acum numai câteva luni, i se păreau inadmisibile lui Victor Ponta însuși. Vă reamintesc declarația sa din luna aprilie a acestui an, aceea că doar Traian Băsescu este în stare să atace familii, apărând-o astfel chiar pe Gabriela Firea aflată în dispută cu președintele României. Victor Ponta spunea la acea vreme, că atacul la adresa familiei «este un element fără precedent, care nu mai are nicio acoperire în disputa politică». Domnule Iliescu, dumneavoastră nu aveți copii. Nu-i așa că e indecent?”

Partidul Național Liberal a sesizat astăzi, în mod oficial, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, cu privire la declarațiile Gabrielei Firea. CNCD trebuie, de urgență, să discute și să adopte o hotărâre față de acest caz grav, pentru a descuraja, pe durata acestei campanii electorale, orice alte forme de discriminare care pot avea efecte asupra discursului public și care afectează, în mod direct, drepturile și interesele a milioane de cetățeni români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe