Monica Macovei: O privatizare corectă la Oltchim se va produce când nu va mai fi corupţie

miercuri, 8 octombrie 2014
Monica Macovei a declarat astazi ca "atat timp cat vedem interferente intre mediul politic si cel economic, avem cazurile recente Rompetrol, Lukoil si multe altele, nu putem vorbi despre o eventuala privatizare corecta la Ramnicu Valcea", transmite Agerpres.Candidat independent la alegerile prezidentiale, Monica Macovei a declarat miercuri, 8 octombrie, in fata salariatilor Combinatului valcean Oltchim ca "abia in momentul cand nu va mai fi coruptie putem vorbi de o privatizare corecta cu un investitor strategic care sa doresca un mediu de afaceri onest, o predictibilitate fiscala si un mediu politic necorupt. Deci cand nu va mai fi coruptie, salariatii valceni vor putea privi cu optimism viitorul combinatului valcean'', potrivit Agerpres.

Macovei a vorbit despre "ingerintele'' premierului Victor Ponta in actul de justitie cu privire la mediul economic si a afirmat: "Nu cred ca mai trebuie comentat cum a abordat problema Lukoil Victor Ponta. Oricine doreste functia suprema in stat trebuie sa inteleaga faptul ca justitia e justitie, economia este economie, iar politicul este politic. In Romania, in acest moment, exista o evaziune fiscala de aproximativ 70 miliarde de euro, asta arata ca ANAF-ul nu-si face treaba. Acesti bani ar putea fi folositi in sanatate, educatie, cultura, pensii etc".

Monica Macovei a fost prezenta miercuri la Ramnicu Valcea, unde a avut intalniri cu alegatorii in Piata Centrala a municipiului, in Piata Ostroveni si pe Platforma Industriala Raureni, la sediul Societatii Comerciale Oltchim, potrivit agentiei de presa citate.

Cine sunt cei 14 candidati la alegerile prezidentiale 2014

In cursa electorala pentru Cotroceni au intrat Victor Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus Iohannis (Alianta Crestin-Liberala), Elena Udrea (Partidul Miscarea Populara), Kelemen Hunor (Uniunea Democrata Maghiara din Romania), Dan Diaconescu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianta Socialista), Corneliu Vadim Tudor (Partidul Romania Mare), William Brinza (Partidul Ecologist Roman), Mirel Mircea Amaritei (Prodemo) si Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania).

De asemenea, vizeaza functia de sef al statului si patru independenti - Teodor Melescanu, Calin Popescu-Tariceanu, Monica Macovei si Gheorghe Funar.

Pe 3 octombrie a inceput campania electorala pentru alegerile prezidentiale. Cei 14 candidati inscrisi in cursa pentru Cotroceni au la dispozitie 30 de zile pentru a convinge alegatorii sa-i voteze la cea mai inalta functie in stat, pentru un mandat de 5 ani. Primul tur al alegerilor prezidentiale va fi pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea se va desfasura pe 16 noiembrie. (hotnews.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe