Criminalii Piticu și Georgescu, trimiși în judecată de procurori

joi, 2 octombrie 2014

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 29.09.2014, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor: Piticu Ilie Marius pentrusăvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tâlhărie calificată (3 fapte) şi furt calificat aflate în concurs real; Georgescu Teodor pentrusăvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată (2 fapte) aflate în concurs real; Bedreagă Ion (în stare de libertate)pentrusăvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie calificată;

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în noaptea de 21/22.05.2014, inculpaţii Piticu Ilie Marius şi Georgescu Teodor Narcis au pătruns prin efracţie în locuinţa victimei H.E. (în vârstă de 79 de ani), iar prin   exercitarea de acte de violenţă fizică au deposedat-o pe aceasta de bani şi mai multe bunuri. Pentru a ascunde săvârşirea faptei, inculpaţii au dat foc victimei şi locuinţei în care se afla aceasta, victima decedând în această împrejurare, fiind ulterior identificată carbonizată în locuinţa care a ars în proporţie de circa 90%.

În noaptea de 30/31.01.2014, inculpaţii Piticu Ilie Marius şi Georgescu Teodor Narcis având feţele acoperite cu cagule, au pătruns prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate M.M. (în vârstă de 76 de ani), cu scopul de a o deposeda de sumele de bani deţinute în locuinţă şi, întrucât victima a strigat după ajutor, inculpaţii au părăsit locuinţa acesteia, sustrăgând din curtea victrimei mai multe bunuri. În timpul săvârşirii faptei, paza locului comiterii infracţiunii a fost asigurată de inc. Bedreagă Ion, care se afla în apropierea locuinţei persoanei vătămate.

Atât în noaptea de 24/25.01.2014 cât şi la sfârşitul lunii ianuarie 2014, inculpatul Piticu Ilie Marius având faţa acoperită cu o cagulă, a pătruns, împreună cu inculpatul Bedreagă Ion, în locuinţa persoanei vătămate L.M. (în vârstă de 73 de ani), împrejurare în care, prin exercitarea de acte de violenţă şi proferarea de ameninţări cu moartea la adresa acesteia, a sustras mai multe bunuri din locuinţa acestuia.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Vâlcea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe