REVOLTĂ în Vâlcea. COPII de clasa I, chinuiţi de învăţătoare. Femeia, bolnavă de schizofrenie

marți, 30 septembrie 2014

Scandal la o şcoală din comuna Popeşti. Părinţii unor elevi de clasa întâi au intrat astăzi supăraţi la ore pentru a-i cere învăţătoarei să renunţe la catedră. Oamenii spun că femeia este un real pericol pentru copii deoarece suferă de schizofrenie, iar în trecut a fost cercetată penal pentru că a bătut mai mulţi elevi de la aceeaşi şcoală.

Elevi de clasa I terorizați de învățătoarea lor

Elevi de clasa I terorizați de învățătoarea lor / FOTO: radiocluj.ro

Părinţii ajunşi la şcoală au constatat că învăţătoarea a reuşit să bage frica în cei mici încă de la prima oră de curs. Şi asta după ce a acordat unei eleve calificativul „insuficient la matematică”, deşi copiii aveau ora de limba română.

În anul 2012, pe numele învăţătoarei s-a deschis dosar penal pentru purtare abuzivă. Atunci părintii a şase elevi au depus plângere la poliţie după ce femeia i-a lovit şi i-a jignit pe cei mici. Conform expertizei medicale, dascălul se afla în acel moment sub tratament pentru schizofrenie paranoidă. După acel episod, învăţătoarea a fost amendată cu 400 de lei şi detaşată disciplinar la o şcoală dintr-o altă localitate. Numai că din septembrie, cadrul didactic a revenit la unitatea de învăţământ unde este titular.

Învăţătoarea neagă acuzaţiile.

Pentru a aplana conflictul, directorul şcolii a fost nevoit să-i dea pe elevii de clasa I în grija unui alt dascăl. Inspectoratul şcolar general Vâlcea nu are încă o soluţie.

"Singura soluţie este ca să o convingem pe invătătoare să meragă să-şi facă controlul psihologic , iar în funcţie de rezultate putem cere o expertiză, dacă cumva este favorabil. Legea nu ne permite în momentul de faţă să o scoatem de la catedră. Este cadru didactic titular".

Învăţătoarea trebuie să meargă la controlul psihologic până pe 15 octombrie. Până atunci, intenţionează să intre în concediu medical.

REALITATEA.NET

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe