Cristian Buican solicită ambulanţe noi pentru judeţul Vâlcea

joi, 25 septembrie 2014

Prin intermediul unei interpelări adresate Ministerului Sănătăţii, preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, i-a atras atenţia ministrului Nicolae Bănicioiu că situaţia parcului auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea este una critică şi că nu este acceptabil ca din cele 37 de ambulanţe distribuite săptămâna trecută, niciuna să nu fie destinată judeţului Vâlcea. Parlamentarul liberal i-a prezentat Ministrului Sănătăţii faptul că din cele 42 de ambulanţe ale SAJ Vâlcea, două sunt indisponibile în urma unor accidente rutiere, iar 9 înregistrează o stare avansată de degradare. Asta în condiţiile în care pentru corecta funcţionare a sistemului de ambulanţă din judeţ ar fi necesar un număr de 55-56 de autosanitare. Toate aceste date ne arată faptul că repartizarea de noi ambulanţe pentru judeţul Vâlcea ar trebui să reprezinte o prioritate, indiferent de criteriile pe baza cărora au fost distribuite.

În finalul interpelării, parlamentarul Cristian Buican i-a solicitat Ministrului Sănătăţii să îi comunice când şi câte ambulanţe vor fi distribuite judeţului Vâlcea, precum şi criteriile de repartiţie ale acestora, împreună cu simularea acestei distribuţii.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, îşi exprimă nemulţumirea faţă de reprezentanţii PSD care conduc destinele judeţului Vâlcea şi ale României pentru că nu au fost în stare să îi convingă pe reprezentanţii Ministerului Sănătăţii de necesitatea distribuirii de noi ambulanţe în judeţul Vâlcea. Chiar dacă, conform declaraţiilor publice ale ministrului Nicolae Bănicioiu până la sfârşitul anului vor mai fi distribuite alte 143 de ambulanţe, parlamentarul liberal vâlcean consideră că şi în acest caz, judeţul Vâlcea a fost văduvit de un drept, situaţia parcului auto al SAJ Vâlcea fiind una din cele mai rele din ţară.

„Şi de această dată, Guvernul Ponta a pus judeţul Vâlcea la coada listei, aşa cum ne-a obişnuit de doi ani încoace. După ce au distribuit strict pe criterii politice microbuzele şcolare, iată că au intrat cu bocancii politici şi în domeniul sanitar. PSD-işti sunt groaznici, parcă nu se mai satură, vor să controleze tot. Sunt convins că după ce voi primi răspunsul la această interpelare vom afla că şi aceste ambulanţe au fost ditribuite pe criterii politice sau pe cumetrii, la fel ca microbuzele şcolare. Dacă ar fi ţinut cont de criterii obiective, de necesitate, Vâlcea ar fi trebuit să fie printre primele judeţe care să primească noi ambulanţe. Nu a fost aşa şi asta doar din cauza reprezentanţilor PSD din judeţ care nu reuşesc să promoveze corect interesele judeţului la reprezentanţii executivului şi din cauza urii inexplicabile pe care Ponta şi camarila sa o au faţă de acest judeţ. Nu am pretenţia ca Vâlcea să beneficieze de avantaje guvernamentale, dar măcar să nu ni se încalce nişte drepturi şi necesităţi care pot duce la pierderea de vieţi omeneşti” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe