Primarii din Voineasa și Malaia se războiesc pe... elevi

miercuri, 24 septembrie 2014

Drept la replică

D-le Director executiv:

Subsemnatul, Stanciu Gheorghe, primarul com. Voineasa, jud. Valcea solicit dreptul la replica.

Este vorba de acuzatii inventate cu privire la microbuzul scolar. Ultimul articol: “Primarul din Voineasa prins in ofsaid de Cutrea de Conturi in privinta microbuzelor scolare”, continua denigrarea mea, fara nici-o dovada, escomatand adevarul si creind confuzie.

Ceea ce nu stie dl. redactor este ca, Scoala Voineasa si nu Primaria a primit microbuzul scolar , ca operatorul de transport este d-na Director a Scolii Gimnaziale Voineasa si nu Primarul com. Voineasa.

- Nu stie ca prin Legea 92/2007 art. 16, alin(2) microbuzul scolar poate circula nu numai in Voineasa ci si in orice alta localitate de pe raza judetului respectiv fara sa ceara vreo aprobare de la cineva, indiferent de la cine.

-Nu stie dl. redacor ca Ordinul MEC nr. 4925/2005 face precizrea la art. 135 ca: “Elevii au dreptul sa se transfere de la o unitate de invatamant la alta”. Nimeni, nici-o institutie a statului nu poate obliga parintii sa-si aleaga scoala.

Nu stie, dl. redactor Marian Dinu, ca acelasi fenomen se intampla pe teritoriul com. Malaia, elevii din satul Saliste, com. Malaia, cl. I-VIII, merg  cu microbuzul orasului Brezoi la Liceul Brezoi, iar primaria Malaia achita cheltuielile primariei Brezoi.

Nu spune, dl. redactor, ce specialisti au fost consultati? Aflati ca primarul com. Malaia, dl. Sergiu Bogdan, ne-a reclamat de doi ani : la Ministerul Invatamantului, la Inspectoratul Scolar, la Consiliul Judetean Valcea, la Prefectura Judetului Valcea si la Politia din Voineasa, la Administaratia Finantelor Publice Valcea si la Autoritatea Rutiera Valcea, la Curtea de Conturi Valcea, a scris zeci de articole calomnioase si denigratoare, a pus in miscare toate Institutiile statului, mass media si degeaba. A primit numai raspunsuri negative pt. ca “unde-i Lege nu-i tocmeala” .

Si atunci intreb retoric?

  1. Care este “abuzul total in afara legii”?
  2. Care sunt,” magariile fara margini ale lui Bachus Stanciu”?
  3. Si va mai intreb: de unde apelativul de “Bachus”? Puteti proba macar cu un martor din com. Voineasa aceasta calomnie?

Cat priveste deturnarea de fonduri sesizata de Curtea de Conturi Valcea este o mare minciuna. De unde ati scos-o? Raportul de audit financiar Voineasa din 28.08.2014 spune clar: “Scoala Gimnaziala Voineasa a primit finantarea de baza de la bugetul de stat, nefiind necesar a fi alocate din bugetul local al UAT Voineasa, sume reprezentand alocatia complementara prevazuta la art. 102 al.2, conform Legii nr. 1/2011”.

Consiliul local Voineasa n-a dat nici-un leu pentru transportul elevilor de la Ciunget la Voineasa, dar daca dadea, in conformitate cu legea in vigoare, Primaria Malaia era obligata sa plateasca asa cum plateste si Primariei orasului Brezoi suma de bani necesara.

Marea mea nedumerire ramane totusi: ce treaba are Presedintele Consiliului Judetean Valcea, dl. Ion Calea si Inspectorul General, dl. Gherghina, la ce scoala invata copii din Ciunget sau din Saliste? Este optiunea parintilor si a copiilor acestora, iar microbuzul scolii Voineasa are dreptul de a circula in orice alta localitate ba chiar si in strainatate si nu trebuie sa ceara aprobarea primarului, a presedintelui Consiliului Judetean, a Inspectorului General, a Comisarului sef de la Politia Statiunii Voineasa, sau a Ministerului Invatamantului.

D-le Director, inchei spunand:

V-am scris aceste randuri, acest “Drept la replica”, spre buna informare a opiniei publice si pentru ca presa a fost si trebuie sa fie un laborator al constiintei obstesti, tribuna consacrata de indrumare a opiniei publice. Aceste adevaruri au fost intelese totdeauna de apostolii neamului   care au scris cu sangele lor pagini nepieritoare in istoria presei.

Primar Gheorghe Stanciu

 

NR – Titlul ne aparține

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe