Succesul CSM-ului cu ACS Poli aduce vise de promovare în Zăvoi

duminică, 14 septembrie 2014

CSM RÂMNICU VÂLCEA - ACS POLI TIMIŞOARA 1-0 13.09.14 ION COMAN A MARCAT DIN PENALTY GOLUL DECISIV AL DERBY-ULUI

Succesul CSM-ului cu ACS Poli aduce vise de promovare în Zăvoi

În derby-ul etapei a III-a, CSM Râmnicu Vâlcea a obţinut azi o victorie imensă, 1-0 cu ACS Timişoara, succes care îi dă mari speranţe echipei lui Erik Lincar în lupta pentru promovare.

Venită în Zăvoi doar să apere cu dinţii remiza, Timişoara a fost departe de a arăta ca o candidată la promovare, neavând nicio ocazie tot meciul. CSM a dominat jocul, obţinând o victorie meritată, chiar dacă ea a venit în minutul 86, din penalty.

Cu o formulă de start surpinzătoare, cu patru juniori pe teren, CSM şi-a arătat intenţiile ofensive din prima repriză. Revenit de la Pandurii, fundaşul Pîrvulescu a avut prima mare ocazie în minutul 25, când lovitura sa de cap a şters transversala. Vâlcenii au cerut şi două penalty-uri, după un presupus henţ şi ulterior, la o fază când Pap a bâlbâit o minge, Stoica a fost împiedicat să reia. Apoi, în finalul primei părţi, Coman a prins un şut superb din unghi greu, dar golkeeperul lui Alexa a salvat.

După pauză, Vâlcea a atacat în valuri, profitând şi de letargia bănăţenilor, ţinuţi practic în propria jumătate. Meciul s-a tensionat după câteva decizii eronate ale tânărului arbitru din Satu Mare, Ovidiu Mazilu, care au inflamat spiritele în Zăvoi. Jocul a luat apoi foc în minutul 67, când atacantul CSM-ului, Coman, având prim-planul singur cu Pap, a fost oprit de Neagu, dar nu s-a dictat penalty, ceea ce ar fi adus şi o eliminare. Antrenorul gazdelor, Erik Lincar, a protestat vehement la această fază şi a fost eliminat două minute mai târziu, după ce revenise pe bancă.

Calcan, sclipirea decisivă

Din tribună însă, Lincar a făcut mutarea decisivă şi l-a trimis în teren pe jucătorul împrumutat de la U Cluj, Andreas Calcan. La debutul pentru Vâlcea, Calcan a decis jocul în minutul 85, când a luat o acţiune pe cont propriu pe flancul stâng, l-a driblat pe Belu, fundaşul timişorean a faultat în primă fază, s-a lăsat avantaj, a revenit apoi şi a faultat din nou, în careu. De această dată, s-a acordat penalty, iar Ion Coman a transformat impecabil şi a declanşat fiesta în Zăvoi.

Jucătorii echipei oltene au cântat minute în şir la vestiar, sărbătorind o victorie foarte preţioasă. După trei remize consecutive, Vâlcea obţine primul succes din acest sezon şi se apropie de locurile fruntaşe.  În schimb, Timişoara este departe de a convinge prin joc şi are un punct sub liderul Reşiţa.

CSM RÂMNICU VÂLCEA    1
ACS POLI TIMIŞOARA    0

I. Coman ’84 - pen.

D. Popescu - Samson (Deaconescu ’68), Cucui, Pîrvulescu, Briceag - B. Geantă, I. Stoica (cpt.). Ov. Popescu II - N’Kongue (Calcan ’76), I. Coman, Al. Ionescu (Codin ’53)
Antrenor: Erik Lincar

Pap - Belu, Cânu, Cr. Scutaru (cpt.), G. Neagu - Al. Lazăr (Keita ’65), Ov. Popescu - Bărbuţ, Poparadu (Boldea ’85), Kneeshaw - Sz. Szekely (Al. Popovici ’76)
Antrenor: Dan Alexa

Adi Georgescu (prosport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe