„Pisicuţul” Ponta se ascunde de vâlceni

joi, 11 septembrie 2014

 

„Chiar dacă subiectul principal al zilei de ieri a fost legat de visele şi fantasmele domnului Tăriceanu privind o nouă suspendare a Preşedintelui Băsescu, doresc să aduc în atenţia opiniei publice o întâmplare tristă şi ruşinoasă. Tristă pentru că se referă la siţuaţia dramatică în care se află compania Oltchim şi ruşionasă pentru că ne demonstrează – pentru a câta oară? – laşitatea şi lipsa de răspundere a domnului Victor Ponta.

În cel mai mare secret, ieri, 8 septembrie 2014, Premierul Victor Ponta a efectuat o vizită la Oltchim, împreună cu Valeriu Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Constantin Niţă, Ministrul Economiei. Spun cel mai mare secret, deoarece aproape nimeni nu a ştiut, nici conducerea combinatului, nici liderii de sindicat, nici prefectura, nici mass-media şi, cel mai important, nici muncitorii şi angajaţii Oltchim. Ceea ce m-a frapat este faptul că această vizită a fost atât de secretă încât doar un filmuleţ pe youtube şi o ştire pe Agerpress sunt singurele dovezi jurnalistice ale acestei descălecări. Destul de ciudat pentru domnul Ponta, care ne-a obişnuit cu regii mult mai bine puse în scenă.

Dorind parcă să ne arate curaj şi asumarea răspunderii, domnul Ponta a reuşit exact contrariul: a fugit de muncitori, de problemele cu plata salariilor compensatorii, de problemele reconversiei datoriilor Oltchim şi de tot ce înseamnă vreo urmă de soluţie pentru acest important combinat. În intervenţiile din presa vâlceană, unii din liderii de sindicat cu care s-a întâlnit ieri «pisicuţul» Ponta ne spune cu amărăciune cum dădea din umeri, însuşi premierul României, neavând soluţii la problemele uneia din cele mai mari şi importante companii de stat.

În urma vizitei sale secrete de la Oltchim, prima de când este premier, nu s-a întâmplat nimic, ci doar aceeaşi promisiune că după alegerile prezidenţiale, problema Oltchim se va rezolva. Acest lucru ne arată faptul că «pisicuţul» Ponta este un laş incurabil, fiindu-i frică să se întâlnească cu toţi factorii responsabili, cu muncitorii sau cu disponibilizaţii care nu şi-au primit nici până acum salariile compensatorii şi că venirea sa la Vâlcea nu reprezintă altceva decât o nouă tentativă de a-i păcăli pe vâlceni să-l voteze la prezidenţiale.

Singura explicaţie la care mă pot gândi, referitoare la secretomania din jurul vizitei lui Victor Ponta este legată de lipsa soluţiilor pentru Oltchim, pentru pârtia de schi de la Obârşia Lotrului, pentru Transalpina, pentru autostrada Sibiu-Piteşti sau pentru zecile de miliarde pe care administraţiile publice locale din judeţ le au datorii la constructori pe lucrările efectuate pe PNDL şi nedecontate de către Guvern.”

Preşedinte PNL Vâlcea,

Deputat Cristian Buican

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “„Pisicuţul” Ponta se ascunde de vâlceni”

  1. Nu se poate intreba despre acest secret d-nul candidat la presedentie VVP.precum si in numele multor functii pe care le detine:primministru,sef al partidului PSD,deputat si nu in ultimul rand cetatean al acestei tari pe care o minte de cativa ani buni tocmai de la tribuna multor functii detinute

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe