NOCTURNA Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca

joi, 11 septembrie 2014

Miercuri, 10 septembrie 2014, Fundația “Dumitru Drăghicescu”, Atelierele Enache Paris și Primăria Măciuca vă invită să participați la un eveniment inedit pentru o tabără de creație: Nocturna Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca. Începând de la ora 21:00, cei zece artiști invitați la Măciuca vor răspunde provocării lansate de organizatori de a sculpta pe timpul nopții. Evenimentul se va încheia cu o frumoasă petrecere de la care nu vor lipsi lăutarii, focul de tabără și vinul oferit de Casa de Vinuri Iordache din Drăgășani.

Inițiativa face parte dintr-o serie de activități conexe Taberei de la Măciuca. Din dorința de a intra în dialog cu cât mai multe tipuri de public, acest proiect cultural a inclus, până acum, prelegeri pe tema arhitecturii tradiționale românești, susținute de Ionuț Dumitrescu, muzeograf al Muzeului Județean "Aurelian Sacerdoțeanu" Vâlcea, și arh. dr. Horia Dinulescu, lector în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București, o expoziție temporară ce încă poate fi vizitată la Muzeul de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea, o masă rotundă pe tema politicilor culturale, ateliere de creație pentru copii coordonate de artiștii plastici Gheorghe Dican (atelierul de pictură) și Corina Croitoru (atelierul de modelaj), precum și de membri ai Asociației ART FUN, Roger Codoi și Anca Șerban (atelier de marionete pentru teatrul de păpuși), vizite ale obiectivelor culturale și turistice din zonă (Salina Ocnele Mari, Galeriile de Artă „Artex” și Muzeul de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea, Muzeul Satului Bujoreni, Complexul Muzeal Măldărești, Colecția de Artă Plastică „Alexandru Bălintescu” din Costești, Mănstirea Hurezi, Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” din Târgu Jiu), întâlniri cu elevii Liceului de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, precum și cu numeroși artiști plastici care au vizitat Tabăra.

Așa cum anunțam mai sus, întâlnirile nu se vor opri aici. Organizatorii Taberei vă așteaptă miercuri seara la Măciuca, la ultimul eveniment organizat în cadrul taberei, înaintea vernisajului de duminică, 14 septembrie. Mai multe informații găsiți la www.facebook.com/tabaramaciuca.

Tabăra Internațională de Sculptură în Piatră Măciuca, este un proiect cultural organizat de Fundația “Dumitru Drăghicescu” și Atelierele Enache – Paris, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Măciuca, precum și cu Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Vâlcea. Aflat la prima ediție, proiectul se desfășoară în perioada 25 august – 13 septembrie 2014 și va avea ca rezultat un ansamblu de zece sculpturi monumentale în piatră, realizate de artiștii Sylvie BERRY – Franța, Giovanni CAROSI – Italia, Viorel ENACHE – România - Franța, Nuno FERNANDEZ DA SILVA – Portugalia, Anne LE LOUARN – Franța, Petre Virgiliu MOGOȘANU – România, Susanne PAUCKER – Germania, Witold PYZIK – Polonia, Dumitru RADU – România, Florentin TĂNĂSESCU – România – Franța.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “NOCTURNA Taberei Internaționale de Sculptură în Piatră Măciuca”

  1. Fie si numai din ce rezulta din poza de mai sus, e clar ca acolo, la Maciuca, a participat toata elita, in materie de "piatra" ...

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe