Directorul Victor Avram creează PREJUDICII DE MILIARDE DE LEI combinatului chimic!

miercuri, 10 septembrie 2014

Vinde energia electrică ieftină de la CET Govora gălățenilor de la Dinamic Selling!

 Directorul Victor Avram creează PREJUDICII DE MILIARDE DE LEI combinatului chimic!

Managementul defectuos de la Oltchim al directorului Victor Avram creează prejudicii de miliarde de lei combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea. Conducerea CET Govora a reușit, prin înlăturarea unor costuri suplimentare de distribuție, dar și prin eliminare unor taxe, să micșoreze semnificativ prețul energiei furnizate către Oltchim.

Dintr-o cantitate de 37 MW, necesarul de energie al combinatului, s-a obținut reducerea prețului la 33 MW, diferența fiind achitată la vechiul preț. Pe de altă parte, din stațiile de alimentare ale SC Oltchim SA se furnizează energie electrică și altor societăți comerciale de pe platforma chimică, dintre care amintim Linde Gas și Dinamic Selling Galați (fosta fabrică Ramplast). Problema este că directorul Victor Avram a decis, în mod dubios și în defavoarea combinatului, să le furnizeze energie electrică ieftină de la CET Govora gălățenilor de la Dinamic Selling.

Avram produce astfel un prejudiciu de mai multe miliarde de lei Oltchimului, care este nevoit să plătească și energie electrică mai scumpă, în condițiile în care o mare parte din energia electrică IEFTINĂ provenită de la CET este furnizată șmecherilor din Galați.

La finalul acestui articol îl întrebăm pe musiu Avram: De ce le furnizează energie gălățenilor de la Dinamic prin linia de alimentare de rezervă, care vine direct din CET Govora, și nu distribuie energia electrică prin alimentarea principală SRA 3? Bogdan Stănescu, administratorul combinatului, cunoaște această situație? Dar administratorii judiciari? Înainte de a fi promovat, Victor Avram coordona Direcţia Energetică – Mecanică, așadar cunoaște foarte bine cum stă treaba cu distribuția de energie electrică la Oltchim.

 

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Directorul Victor Avram creează PREJUDICII DE MILIARDE DE LEI combinatului chimic!”

  1. In conformitate cu legea energiei electrice, OLTCHIM are licenta de distributie, avand obligatia de a furniza energie electrica consumatorilor captivi, racordati la reteaua propie, la un pret calculat altfel:
    pretul de achizitie + taxa de distributie (aprobata de ANRE).
    Nu poti face bussines cu energia electrica, cumparand energie la un pret (de la CET de ex.)si vanzand-o adaugand mai mult decat aceasta taxa de distributie.
    Se face deseori confuzie intre pretul de producator si taxa de distributie. CEZ de ex. distribuie energia produsa de CET pretinzand pentru acest serviciu taxa de distributie arobata de ANRE. In concluzie, indiferent pe ce cale de alimentare ajunge energia produsa de CET in OLTCHIM (SRA2, SRA3, Electroliza M), pretul energie la intrarea in OLTCHIM este pretul de productie (CET) + taxa de distributie (CEZ, acolo unde nu este linie directa CET-OLTCHIM, linie proprietate OLTCHIM). Energia distribuita de OLTCHIM consumatorilor captivi gen Linde Gas, Designro, Dinamic Selling etc, are pretul calculat altfel : pretul la intrarea in OLTCHIM (calculat ca mai sus) + taxa de distributie (repet, aprobata de ANRE).

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe