Şpârle şi şopârle, 04.09.2014

joi, 4 septembrie 2014

• Pe mai multe canale oficiale, am aflat că, la nivelul judeţului Vâlcea, mai mulţi primari liberali şi de la PDL vor alege să NU plece la alte partide, în speţă PSD şi la „prezervativul” lui Victor Ponta - partidul lui Tăriceanu. Unul dintre ei este Lucian Antonie, primarul din Tetoiu, care a promis solemn că nu va părăsi niciodată barca liberalilor. Această ordonanţă e în acelaşi timp şi o păcăleală pe care PSD o pregăteşte primarilor. Analiştii politici transmit un mesaj tuturor primarilor care sunt vizaţi sau presaţi de ordonanţă: fac o greşeală pentru că orice act pe care îl vor face în baza ordonanţei va fi invalidat în justiţie. Odată invalidată ordonanţa din punct de vedere constituţional, se va putea deschide calea în justiţie pentru pierderea mandatului.

• Şantierul viitoarei gări din Râmnicu Vâlcea parcă este blestemat! Pare că lucrările nu se vor termina niciodată, asta cu „ajutorul” muncitorilor de la firma Concefa Sibiu. Colac peste pupăză, angajaţii au declanşat luni, 1 septembrie, o grevă spontană, nemulţumiţi că nu au mai primit salariile de trei luni. Înţelegem disperarea lor, înţelegem şi problemele de la Concefa (societate aflată în insolvenţă), însă, dacă situaţia o va cere, Ministerul Transporturilor şi CFR pot rezilia contractul şi pot angaja altă firmă să termine lucrările, pentru că este nepermis ca un oraş, precum Râmnicu Vâlcea, să nu aibă o gară de nivel european, după trei ani de la începerea lucrărilor!!! Reamintim că la toate celelalte 12 gări din România, incluse în pachetul de finanţare europeană cu cea din Râmnicu Vâlcea, au fost încheiate demult lucrările de modernizare.

• În ultima vreme, situaţii ciudate se întâmplă în zona de nord a Vâlcii, în special în Voineasa-Obârşia Lotrului. Într-un total dispreţ faţă de legile de protecţie a mediului, Obștea de moșneni Aninișeni, Radoșeni, Cărpinișeni din Gorj a montat în Obârşia Lotrului un... gard de sârmă ghimpată la marginea pădurii, de-a lungul drumului DN 7A, pe o distanţă de 2,5 km. Din păcate, deşi au fost infomate de mai multe ori, Prefectura Vâlcea, Garda de Mediu şi ITRSV nu au luat nici un fel de măsuri concrete împotriva abuzurilor Obștii de moșneni Aninișeni, Radoșeni, Cărpinișeni. Mai spunem că într-un dosar penal, primarul comunei Voineasa, Gheorghe Stanciu, este acuzat de abuz în serviciu de către actuala conducere a consiliului de administrație al Asociației Obștea de Moșneni Aninișeni Radoșeni Cărpinișeni, pentru că ar fi dat număr de înregistrare în anul 2013 unui contract de arendă al lui Aron Dănuț Vărzaru, ce fusese semnat de fosta conducere a asociației cu arendașul în anul 2010: „Deși Primăria Voineasa a fost înștiințată în mod repetat în scris, în perioada 2011-2013, despre faptul că acest contract de arendă al lui Aron Dănuț Vărzaru este în litigiu pentru a fi anulat de către noi, primarul a dat număr de înregistrare contractului, la trei ani după ce a fost încheiat. Mai mult, arendașul a obținut subvenții în această perioadă de la APIA Brezoi, deși contractul nu era în regulă, fiind înregistrat la Consiliul Local Crasna”, a declarat Dumitru Pîrjol, președintele CA al Asociației Obștea de Moșneni ARC.

• Agenţia Naţională de Integritate cercetează un posibil conflict de interese din perioada în care primarul interimar Ion Gigi Matei era director la Administraţia Bazinală Olt. Firma edilului ar fi avut relaţii comerciale directe şi indirecte cu instituţia pe care o conducea în respectiva perioadă. De asemenea, se verifică legăturile de afaceri dintre firma Edion şi societăţile comerciale Concefa Sibiu, Confort Timişoara, Strabag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Şpârle şi şopârle, 04.09.2014”

  1. Poate ar trebui o noua nationalizare, sa nu ne pomenim ca obstile taie bilete de trecere pe soselele din munti.
    P.S ati auzit ca pe Epurica Culturica il paste destituirea? Directorasul amator de morcovi face prostioare fara cap si fara coada si umbla vorba ca i se apropie latul de par

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe