Incompetentul Daniel Constantin ar trebui să plece din fruntea Ministerului Agriculturii

joi, 4 septembrie 2014

 

„În timp ce Ministrul Agriculturii se plimbă gură-cască prin China, asta pentru că de cele un milion de bovine şi ovine pe care chinezii doreau să le cumpere anul trecut din România nu se mai ştie nimic, boala limbii albastre se extinde rapid, provocând pierderi însemnate fermierilor sau omorând singura sursă de venit şi hrană ale unor familii din mediul rural. Chiar dacă această boală prezintă un tipar sezonier, frecvenţa cazurilor crescând spre sfârşitul verii şi toamnă, răspândirea ei în acest an a provocat deja pierderi însemnate, atât economice - prin întreruperea exporturilor de bovine şi ovine în câteva ţări, cât şi sociale, prin moartea animalelor aparţinând fermierilor din mediul rural care trăiesc la limita subzistenţei.

Chiar dacă boala limbii albastre este o afecţiune virală, nefiind contagioasă, nu se poate transmite la om şi afectează doar ovinele, bovinele, caprinele şi alte specii de rumegătoare, putând fi chiar tratată, reacţia autorităţilor competente şi, în special, a reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, lipseşte cu desăvârşire. În condiţiile în care transmiterea bolii se face prin intermediul unor insecte, un fel de musculiţe, răspândirea acesteia este destul de rapidă. După ce a cuprins aproape toată ţara, în fiecare zi confirmându-se noi focare de infecţie în judeţe diferite ale României, administraţiile publice locale au primit o dispoziţie prin care li se comunică că ar trebui să opereze o serie de lucrări de dezinsecţie şi toaletare a vegetaţiei, însă fără asigurarea specialiştilor, a fondurilor necesare sau a oricărui tip de ajutor şi îndrumare.

Dacă cumva nu ştie, mergând probabil mai mult cu elicopterul şi nefiind corect informat în biroul sau de la Ministerul Agriculturii, îl informez eu pe Daniel Constantin că boala limbii albastre, în forma sa acută, omoară între 70-90% din animalele infectate, iar în forma sa subacută între 20%-60% din acestea. Ţinând cont că încă din 27 august 2014, conform normativelor europene, sudul, centrul şi estul României se află în zonele restricţionate, trebuind protejate şi supravegheate atent pentru prevenirea unei epidemii şi de faptul că în ultimele zile au apărut cazuri şi în alte zone ale ţării, consider că este obligatorie o implicare mai atentă a reprezentanţilor instituţiilor statului, sub directa coordonare a Ministrului Agriculturii.

Sper ca măcar acum, în pragul unei catastrofe, Daniel Constantin să ia măsurile ce se impun şi să lase plimbările propagandistice şi inutile. Oricum, o demisie ar fi un lucru onorabil, însă de la actualii guvernanţi, nu mai am niciun fel de speranţe sau aşteptări. Ministrul Daniel Constantin nu se afla la prima inacţiune de agest gen. Lipsa de reacţie a domniei sale este o recidivă!”

 

Preşedinte PNL Vâlcea,

Deputat Cristian Buican

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe