Senzațional! Ion Cîlea, un „extraterestru“ printre vâlceni!

miercuri, 3 septembrie 2014

Ion Cîlea este un om! Nu un extraterestru, aşa cum înclinam să cred până acum. Boala care-l macină vizibil pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea scoate la iveală umanitatea din Ion Cîlea. De ce am crezut până acum că şeful CJ este venit dintr-o altă dimensiune, de pe o altă planetă? E simplu: ce om ar munci 20 de ore din 24, ce om şi-ar sacrifica viaţa pentru semenii săi, ce om s-ar lupta până la epuizare cu morile de vânt guvernamentale pentru Oltchim, CET Govora, spitale, drumuri, orfelinate, azile de bătrâni, instituții culturale etc, ce om nu şi-ar lua nici un concediu în aproape 50 de ani de muncă? Răspunsul este la îndemâna oricui: nici un om!

Aşadar, varianta cu extraterestrul înzestrat cu puteri uluitoare era foarte viabilă până când stresul zilnic nimicitor, supărările acumulate din ultimii ani, suferinţa evidentă pentru soarta nefericită a platformei chimice, l-au stors pe Ion Cîlea de vlagă, de viaţă, de sănătate, picătură cu picătură! Şi aşa a fost revelat omul! O boală necruţătoare a pus stăpânire pe trupul preşedintelui CJ Vâlcea, care duce acum o luptă pe viaţă şi pe moarte! La propriu! Ion Cîlea duce războiul cu pârdalnica suferinţă pe picioare, cu demnitate, nu s-a legat de un pat de spital, a ales să trăiască şi acum, în aceste momente grele, în mijlocul oamenilor, coordonând activităţile instituţiei numărul unu din judeţ. Nu vrea să-i dezamăgească pe vâlcenii care l-au votat!

Ion Cîlea nu este extraterestru, nici un martir, nu este un inconştient care-şi sacrifică poate ultimele săptămâni de viaţă (Doamne ajută să trăiască 100 de ani!) alergând pentru a rezolva problemele judeţului. Ion Cîlea este un ţăran neaoş de la Ocnele Mari, care-şi poartă cu demnitate boala, o alungă zilnic, o sfidează cu o hotărâre şi o putere ieşite din comun! De pe patul de spital unde merge să-şi facă anumite tratamente, şeful judeţului revine la birou, merge la şedinţe, se duce la Bucureşti, se zbate pentru judeţul său. Nimeni nu-l înţelege pe Ion Cîlea de ce nu renunţă la CJ, de ce nu merge să se trateze în străinătate, în clinici private.

Nu l-am înţeles nici eu până zilele trecute când am vorbit la telefon, i-am auzit vocea stinsă, dar fermă, îmi povestea despre demersurile de la Bucureşti referitoare la asigurarea stocului de cărbune la CET Govora pentru iarnă. Atunci am înţeles că fără acest sentiment al stimei de sine, al convingerii că vâlcenii au nevoie de el, Ion Cîlea s-ar stinge. Acesta este cel mai bun medicament, ce-l menţine pe linia de plutire. Tocmai de aceea cred cu tărie că Ion Cîlea va ieşi învingător din lupta cu boala şi va continua să fie un etalon al moralităţii, cinstei şi profesionalismului în administraţia publică a judeţului Vâlcea. Politicienii din Vâlcea mai au multe de învăţat de la bătrânul ţăran din Ocnele Vâlcii. Cu mâna pe inimă afirm că Ion Cîlea a ştiut să păstreze un echilibru la nivelul clasei politice vâlcene şi a ajutat mii de oameni. A fost un extraterestru, este un om bun...

 Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Senzațional! Ion Cîlea, un „extraterestru“ printre vâlceni!”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe