O nouă păcăleala „marca” Victor Ponta

luni, 1 septembrie 2014

 

„În ultimele două săptămâni, de când Liviu Dragnea a lansat «porumbelul» promovării unei ordonanţe de Guvern prin care s-ar legaliza migraţia politică a aleşilor locali şi implicit o formă de şantaj prin distribuirea clientelară a fondurilor publice, au apărut în teritoriu, ca ciupercile după ploaie, o serie de profitori ai tranziţiei care vând aleşilor locali iluzii. De aceea, voi încerca în continuare să expun această înşelătorie, pentru toţi aceia care au urechi să audă şi ochi să vadă.

Bine pusă la punct, păcăleala pe care Victor Ponta o pregăteşte se bazează pe două elemente: promovarea unei ordonanţe de legalizare a migraţiei politice în rândul aleşilor locali şi promisiunea unor alocări bugetare record pentru administraţiile publice locale ale căror reprezentanţi se „transferă” la PSD sau la anexele acestui partid. Doresc să atrag atenţia tuturor reprezentanţilor partidelor politice, tuturor reprezentanţilor Guvernului, ai administraţiilor publice judeţene şi locale că tocmai aceste promisiuni de fonduri publice în schimbul aderării la un partid sau altul reprezintă fapte penale şi se pedepsesc conform Codului Penal.

Văzând că nu au mare succes, pe lângă aceste vuvuzele guvernamentale care au rolul de a racola primari pentru PSD, au început deja să apară prin teritoriu şi o altă specie de cameleoni: trădătorii vopsiţi în liberali. Aceştia merg pe la majoritatea administraţiile publice locale liberale, iar rolul lor este de a racola primari pentru partidul trădătorilor, această anexă a aceluiaşi partid stat, PSD. Iluzia pe care aceştia o vând este una de domeniul cărţilor science fiction şi anume nominalizarea lui Călin Popescu Tăriceanu ca viitor premier, în cazul, puţin probabil, în care Victor Ponta va ajunge preşedinte. Din informaţii sigure, chiar din interiorul PSD, ştiu că scenariul expus mai sus este unul imposibil, marele partid stat neacceptând în fruntea executivului decât pe unul de-al lor, din interior, cu ştate vechi.

Singura verigă slabă în acest plan, trebuie să recunosc bine articulat al celor de la PSD, este faptul că primarii sunt sătui de promisiuni, iluzii şi alte asemenea scenarii. Până ce Victor Ponta nu va confirma acest scenariu, de nominalizare a lui Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de premier, sunt convins că demersul de racolare al edililor este sortit eşecului.

Adevărul este că Victor Ponta este între ciocan şi nicovală. Dacă nu primeşte susţinerea a minim 10% din electoratul de dreapta, nu va ajunge preşedinte. Speranţa lui este că prin aceste mişcări oculte şi înşelătorii pe bandă rulantă, să atragă, prin Călin Popescu Tăriceanu, acest electorat care îi lipseşte. De nominalizat ca premier, nici nu încape discuţia, ar pierde automat susţinerea propriului partid. Păcat însă că, din laşitate şi duplicitate, nu vom cunoaşte acest deznodământ niciodată, căci cu siguranţă nu va câştiga alegerile prezidenţiale.”

Preşedinte PNL Vâlcea,

Deputat Cristian BUICAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe