Boromiz uneşte trei firme cu afaceri de 212 milioane lei pentru consolidarea poziţiei în piaţă

miercuri, 20 august 2014

 

Omul de afaceri Constantin Boromiz, care controlează grupul Boromir, al doilea cel mai mare jucător din industria locală de panificaţie, vrea să îşi consolideze afacerile prin fuziunea a trei dintre firmele pe care le deţine şi care au avut anul trecut rulaje cumulate de 212 milioane de lei şi peste 560 de angajaţi.

Acţionarii firmei Moara Cibin (simbol bursier MOIB), cea mai valoroasă companie din grupul Boromir listată pe bursă, cu o capitalizare de 26 mil. lei, se vor reuni în septembrie pentru a aproba fuziunea prin absorbţie cu producătorul de amidon Amylon Sibiu (simbol bursier AMY) şi fabrica de biscuiţi Extra Sib, societate închisă şi deţinută în proporţie de 15% de firma Boromir Ind. Gheorghe Ştefan este acţionarul ma­joritar al Extra Sib, cu 54,2% din acţiuni.

Moara Cibin va fi societatea absorbantă, iar celelalte două firme, ale căror afaceri cumulate au atins 80,3 milioane de lei anul trecut, vor fi entităţile absorbite, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti.

Fuziunea dintre Moara Cibin şi Extra Sib este motivată prin reducerea costurilor generale de administrare şi optimizarea procesului de decizie. De asemenea, conducerea companiei motivează fuziunea prin creşterea eficienţei economice a activităţii de bază, eliminarea cheltuielilor indirecte, consolidarea poziţiei pe piaţă, precum şi posibilitatea redistribuirii perso­nalului în cadrul societăţii ca urmare a restructurării unor activităţi, fără costuri suplimentare. (zf.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe