Cristian Buican solicită Guvernului României să suplimenteze fondurile acordate județului Vâlcea pentru calamități

miercuri, 6 august 2014

 

Chiar dacă evaluarea pagubelor de săptămâna trecută în urma viiturilor ce au avut loc în județ nu a fost realizată, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican consideră că suma de 12 milioane de lei acordată de Guvern este insuficientă, ținând cont că se preconizează că efectele calamităților din această perioadă au fost mai mari decât cele petrecute în județul Vâlcea în ultimii 25 de ani. Conform informațiilor publice oferite de Prefectura Județului Vâlcea, pagubele produse de calamități în județ în ultimii 25 de ani se ridică la suma de aproximativ 112,5 milioane de lei. Conform acestor cifre și estimări, suma de 12 milioane de lei repartizată județului Vâlcea în urma viiturilor de săptămâna trecută reprezintă sub 10% din necesarul de fonduri pentru remedierea efectelor inundațiilor. În condițiile în care 55 de localități vâlcene au fost afectate de aceste calamități, suma de 12 milioane de lei repartizată de la Guvern înseamnă doar 200.000 lei (2 miliarde de lei vechi) pentru fiecare localitate lovită de furia apei, cu mult sub necesitățile reale.

Președintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican este de părere că autoritățile publice locale, cele județene și parlamentarii vâlceni, indiferent de coloratura lor politică, trebuie să solicite suplimentarea fondurilor repartizate de către executiv, experiența ultimilor ani, în care s-a văzut faptul că Guvernul alocă fonduri pentru inundații doar sub presiunea opiniei publice și a mass-media, fiind mai mult decât relevante.

Parlamentarul liberal Cristian Buican consideră că instituțiile județene ar trebui să fie mai transparente în oferirea de informații legate de pagubele produse de inundațiile din perioada 29-31 iulie 2014, în evaluarea pagubelor și în repartizarea fondurilor pentru remedierea efectelor viiturilor.

”Suma de 12 milioane de lei venită de la Guvern este mai mult decât binevenită, însă insuficientă, reprezentând sub 10% din necesar. Din declarațiile publice ale reprezentanților Consiliului Județean Vâlcea și ale Instituției Prefectului Județului Vâlcea, se estimează că pagubele produse de viiturile de la sfârșitul lunii iulie 2014 sunt mai mari decât toate pagubele făcute de calamități în ultimii 25 de ani, evaluate la 25 de milioane de euro, echivalentul a 112,5 milioane de lei. În aceste condiții și având experiența nefericită conform căreia executivul alocă fonduri doar sub presiune mediatică, nu trebuie să ratăm momentul să solicităm suplimentarea acestor fonduri” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe