Staţiunea Voineasa, izolată. DN 7A este BLOCAT total din cauza aluviunilor

marți, 29 iulie 2014

 

Staţiunea Voineasa, izolată. DN 7A este BLOCAT total din cauza aluviunilor

Traficul rutier pe drumul naţional DN 7A către staţiunea Voineasa a fost blocat total marţi la prânz în urma aluviunilor căzute pe şosea în zona localităţii Mălaia, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Alina Teodorescu.

'Mai multe aluviuni, pietre, bolovani şi mâl s-au scurs de pe versanţi în zona comunei Voineasa, astfel încât IPJ a luat măsura de a opri total circulaţia pe ambele sensuri. S-a luat măsura din două motive, pentru a preîntâmpina vreun accident în zonă, dar şi pentru a permite utilajelor de la Drumuri Naţionale să intervină pentru a elibera carosabilul. Totodată, se monitorizează traficul pe Valea Oltului, unde conducătorii auto sunt rugaţi să meargă prudent pentru că şi aici există fenomenul posibil al căderilor de pietre de pe versanţi', a mai spus Alina Teodorescu.

DN 7A a mai fost blocat şi duminică noaptea, peste 120 de turişti care urmau să plece din staţiunea Voineasa fiind nevoiţi să-şi prelungească cu încă o zi cazarea.

Judeţul Vâlcea a fost lovit în ultimele trei zile de ploi torenţiale, majoritatea localităţilor fiind afectate de viituri, inundaţii, alunecări de drumuri, sate izolate.

Toate cele 89 de Comandamente Locale pentru Situaţii de Urgenţă sunt activate la sediul primăriilor.

În prezent, plouă torenţial în tot judeţul.(jurnalul.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe