Unic în ţară: Protectchim-ul lui Enache primeşte banii la cinci zile de la facturare

miercuri, 23 iulie 2014

Ce „vrăji“ fac subalternii lui Ion Cîlea! Se întâmplă la Consiliul Județean Vâlcea:

De mai mulţi ani de zile, societatea Protectchim SRL Râmnicu Vâlcea, condusă de Nicolae Enache, se pare că are un „înger păzitor” atunci când vine vorba de contractele de lucrări cu instituţiile statului. Pe lângă zecile de licitaţii câştigate în mod dubios cu administraţii publice locale, iată că firma lui Nicolae Enache a fost „blagoslovită” cu un avantaj nesperat atunci când a fost vorba de banii încasaţi de la Consiliul Judeţean Vâlcea pentru lucurarea de modernizare a săli de şedinţe. În mod inexplicabil, conducerea aceste instituţii a acceptat în toamna anului trecut şi a încheiat un act adiţional (nr. 14.060/05.11.2013), prin care achizitorul (CJ Vâlcea) şi-a luat obligaţia de a efectua plata în termen... de cinci zile calendaristice de la data înregistrării la Consiliul Judeţean Vâlcea, a facturii emise de către executant (SC Protectchim SRL) şi funcţie de alocarea fondurilor cu această destinaţie. Asta în condiţiile în care toate firmele încasează banii pe diverse activităţi prestate la 60 zile sau 90 de zile de la data facturării. Vinovaţii principalii de semnarea acestui act adiţional abuziv sunt cei care au întocmit şi semnat referatul de specialitate: vicele CJ Vâlcea - Bogdan Pistol, secretarul CJ Vâlcea - Constantin Dirinea, directorul general – Mircea Predescu, directorul executiv - Florea Mierluş, şi şeful Serviciului Pregătirea şi Urmărirea Realizării Lucrărilor Publice - Liviu Constantinescu. În referatul din data de 5 noiembrie 2013 se spunea următoarele: „În prezent se execută lucrările la obiectivul de investiţii «Extindere şi modernizare sală de şedinţe a Consiliului Judeţean Vâlcea Etapa I - Modernizare sală de şedinţe», conform contractului de lucrări nr. 10141/908 din 27 august 2012, încheiat între Consiliul Judeţean Vâlcea şi SC Protectchim SRL, stadiul fizic fiind foarte avansat. Conform prevederilor art. 17.1 din contractul de lucrări încheiat, «Achizitorul are obligaţia de a efectua plata în termen de 30 de zile calendaristice de la data înregistrării la Consiliul Judeţean Vălcea, a facturii emise de către executant şi funcţie de alocarea fondurilor cu această destinaţie». Prin adresa nr. 14060/5 noiembrie 2013, constructorul, SC Protectchim SRL, solicită decontarea facturilor emise de către executant în termen de cinci zile de la data înregistrării la Consiliul Judeţean Vâlcea. Urmare celor prezentate, propunem modificarea art. 17.1 din contractul de lucrări nr. 10141/908 din 27 august 2012, încheiat între Consiliul Judeţean Vâlcea şi SC Protectchim SRL”.

În urmă cu doi ani, Consiliul Judeţean Vâlcea a organizat licitaţie pentru achiziţia de lucrări de construcţii-montaj pentru obiectivul de investiţii „Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică în Judeţul Vâlcea”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. Bineînţeles că firma care şi-a adjudecat contractul de peste 470.000 lei a fost tot... firma Protectchim SRL. Tot Consiliul Judeţean Vâlcea a ţinut anul trecut o licitaţie pentru atribuirea contractului „Extindere şi modernizare sală de şedinţe a Consiliului Judeţean Vâlcea” - etapa I - Modernizare sală. Dacă nu ştiaţi cine a câştigat licitaţia vă spunem noi: societatea Protectchim SRL, cu o valoare de 3,9 milioane de lei. În fine, Consiliul Judeţean Vâlcea i-a făcut „cadou” firmei patronată de Nicolae Enache un contract gras de peste 20,4 milioane de lei pentru execuţia de lucrări şi dotări în cadrul proiectului „Mirajul Oltului - extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti-Căciulata”. Prin proiectul „Mirajul Oltului” se urmăreşte reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii turistice a staţiunii: parcul acvatic şi centrul de relaxare Călimăneşti, parcul de agrement şi sport Jiblea din Călimăneşti. Tot anul trecut, atenţia lui Nicolae Enache s-a îndreptat spre Complexul Energetic Oltenia, unde a reuşit să smulgă un contract de circa 130.000 lei pentru... lucrări de acoperiri anticorozive la două utilaje de carieră de la exploatările miniere Cariera Roşia şi Cariera Husnicioara. În data de 1 decembrie 2011, Primăria Ocnele Mari a atribuit societăţii Protectchim un contract de 4,65 milioane de lei pentru execuţia de lucrări la proiectul intitulat „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea, echiparea structurii educaţionale Şcoala cu clasele I-VIII Unitatea administrativ-teritorială Ocnele Mari, judeţul Vâlcea”. Mai spunem doar că acest ultim proiect face parte din Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale.

(Nicu Trandafir)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments on “Unic în ţară: Protectchim-ul lui Enache primeşte banii la cinci zile de la facturare”

  1. Investigati asta: in lipsa lui Ion Cilea, Bogdan Pistol cel cu "mainile curate" din campaniile 2008 - 2010 i-a semnat lui Emilian Francu acceptul ca Droseta Francu sa "achizitioneze" jumatate din fosta Policlinica cu plata!

  2. Băi şmechere de trandafir neafumat(stricat), ce ai cu un manager ca ing. N. Enache?
    De actualitate e corupţia, nu activitatea unei firme de invidiat. Să-şi fie RUŞINE!

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe