Șpârle și șopârle, 17.07.2014

miercuri, 16 iulie 2014

 

• În sfârşit, în urma abuzurilor şi ilegalităţilor repetate făcute cu suprafeţele de teren, DNA a decis recent să-l trimită în judecată pe Constantin Mazilu. În sarcina acestuia, DNA a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei. În perioada 2010-2012 inculpatul Constantin Mazilu a solicitat și a încasat subvențiile agricole acordate de APIA, declarând în fals că a efectuat lucrări agricole pe o suprafață de 2,45 ha, deși în realitate a exploatat agricol doar suprafața de 1,45 ha. Suma de bani încasată pe nedrept urmare a declarării în fals a unei suprafețe de teren mai mare decât cea exploatată agricol în realitate a fost de 1.000 euro. Pentru o mai bună „clarificare”, vă spunem că este vorba de... un fermier din Vrancea, iar persoana în cauză nu are nici o legătură cu deputatul Constantin Mazilu, preşedintele UNPR Vâlcea!

• După ce a „supt” de la fostul primar al Râmnicului, Emilian Frâncu, timp de aproape doi ani, un director din Primărie a trecut în urmă cu câteva săptămâni cu arme şi bagaje în tabăra PSD, de unde provine primarul interimar Ion Gigi Matei. Traseistul politic se numeşte Dan Spinciu şi a fost pus în 2012 de Emilian Frâncu în postul de director al Direcţiei pentru relaţiile cu asociaţiile de proprietari. Până să ajungă în această funcţie „grasă”, Spinciu căra geanta diverşilor şefi de partide prin sediile PNL şi Partidului Conservator din judeţul Vâlcea. Ruşinică, domnule Dan Spinciu!

• Omul de afaceri Nicolae Sofianu şi-a construit o biserică în Râmnicu Vâlcea cu hramul.... care îi poartă numele: „Sf. Ierarh Nicolae”. Piatra de temelie a bisericii din Râmnicu Vâlcea a fost pusă pe 22 septembrie 2007, de către ÎPS Gherasim, fostul arhiepiscop al Râmnicului. Terenul din Cartierul Libertăţii a fost donat Sfintei Arhiepiscopii a Râmnicului cu destinaţia expresă pentru construirea unei biserici în această zonă de către părintele Arhimandrit Neonil Ştefan, stareţul Mănăstirii Frăsinei. Ctitorul principal al acestui aşezământ este, aşa cum am mai spus, Nicolae Sofianu, patronul grupului de firme „Sofianu”.

• În urma unei executări silite, BCR a scos la vânzare Pensiunea Valentina de lângă Maternitate. Clădirea are 13 camere, piscină, locuri de parcare, iar preţul solicitat este pe măsură - 780.000 euro.

  • Propunerea gigantului telecom RCS-RDS de a credita cu 1,5 milioane de euro combinatul din Râmnicu Vâlcea Oltchim este una extrem de curioasă. Faptul că RCS s-a oferit să împrumute Oltchim reprezintă o surpriză mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe