Șpârle și șopârle, 03.07.2014

joi, 3 iulie 2014

• Au trecut iată două săptămâni de la semnalarea publică a unor defrişări masive de păduri şi onor conducerea ITRSV Vâlcea nu a mişcat nici un deget pentru a afla cine este „rechinul” care a ras şi vândut mii de arbori dintr-o zonă protejată de lege. Un pasionat al muntelui a postat pe Facebook mai multe poze cu adevărate măceluri forestiere, iar fotografiile au fost publicate pe site-ul totb.ro şi transmise lui Gheorghe Jianu, şeful Biroului control regim silvic şi cinegetic din cadrul ITRSV Vâlcea. Tăierile masive s-au produs în situl ROSCI0122 - Situl Natura 2000 Munţii Făgăraş - Zănoaga Câinenilor. Coordonatele locului din care au fost realizate pozele sunt N45 33.636, E24 21.832, respectiv judeţul Vâlcea, în aria de competenţă a ITRSV Vâlcea. Aşteptăm cu maxim interes primele concluzii în urma verificărilor din teren!

• Anul trecut, deputatul liberal Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea, a încasat frumoasa sumă de peste 720 milioane de lei vechi în urma... vânzării unor produse agricole şi subvenţii. Suntem siguri că nu a avut nici un fel greutăţi în obţinerea banilor din subvenţii de la instituţiile abilitate din domeniu, având în vedere că acolo „roiesc” cu preponderenţă membri liberali....

• După criteriul speranţei de viaţă la naştere (denumită şi durată medie de viaţă), judeţul Vâlcea este la un pol, iar Satu Mare la celălalt. Vâlcenii au o speranţă de 77,87 de ani, iar sătmărenii de 73,29 de ani, se arată într-o cercetare a Statisticii. Durata medie a vieţii nu prea are legătură cu nivelul PIB-ului pe cap de locuitor, deşi am fi tentaţi să spunem că acolo unde nivelul de trai e mai ridicat, speranţa de viaţă e şi ea mai mare. E drept, speranţa de viaţă la naştere reprezintă unul dintre indicatorii prin prisma căruia se analizează gradul de dezvoltare la care a ajuns o societate.

• La nunta din poveşti organizată anul trecut la Hotel Maria din Olăneşti (care aparţinea RAAPPS-ului), consilierul local UNPR Ionuţ Nuică, fiul lu Ion Nuică, s-a ales cu un dar de nuntă în valoare de... 200.000 euro. Peste 400 de persoane au răspuns prezent la acest eveniment organizat integral de Ion Nuică, patronul cârciumii Noil din Râmnicu Vâlcea, preşedintele PRM Vâlcea şi socru mare la respectiva nuntă.

• Absolut nedreaptă şi abuzivă decizia de sâmbătă a Adunării Generale a FRF privind clubul CSM Râmnicu Vâlcea!!! Managerul general al CSM Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu, a declarat, luni, că va ataca la Comisia de Disciplină decizia Adunării Generale privitoare la afilierea definitivă şi acordarea dreptului de promovare Clubului Sportiv Universitatea Craiova, fiind dispus să solicite o rezolvare şi la TAS. „Faptul că CS Universitatea Craiova a fost afiliat definitiv este un lucru normal. Până la urmă, orice grupare sportivă are dreptul de afiliere, mai ales după ce a jucat un campionat întreg. Modificarea statutului nu poate avea efecte retroactive. Noul statut are efecte pentru sezonul care va începe. Abia acum încep demersurile noastre. Vom face sesizare la Comisia de Disciplină, vom aştepta apoi recursul şi, dacă e cazul, vom merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, a declarat Lucian Munteanu. CS Universitatea Craiova nu îndeplinea articolul 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, că pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe