Maşinile Primăriei Laloşu şi cea a edilului șef Nicu Constantin au fost INCENDIATE

duminică, 29 iunie 2014

Maşina primăriei din comuna vâlceană Laloşu a ajuns un morman de fiare după ce persoane necunoscute au incendiat-o în noaptea de vineri spre sâmbătă. Piromanii au dat foc şi unei dubiţe, proprietatea primarului din localitate. Oamenii cred că autorul moral al acestor fapte ar fi fostul primar, Ion Toma (foto), care a vrut să se răzbune pe actualul edil, Nicu Constantin, între cei doi existând un conflict mai vechi. Cele două maşini au fost parcate zilele trecute în curtea fratelui primarului Nicu Constantin, în imediata vecinătate a primăriei din localitate. La miezul nopţii, două persoane au pătruns în curte şi au incendiat cele două autovehicule. Pentru a nu fi prinşi, piromanii au fugit prin grădini, prin lanurile de porumb. „Când am ajuns noi, maşinile ardeau şi n-am mai putut salva nimic, iar cei care au pus focul fugiseră prin grădini. E a doua oară când primarul se trezeşte cu maşina în flăcări. În urmă cu câţiva ani, i-au dat foc şi la atelierul de tâmplărie. Nici până astăzi nu s-a luat vreo măsură, nu s-au găsit persoanele vinovate”, povesteşte un localnic. Primarul Nicu Constantin bănuieşte că este vorba despre o răzbunare şi că autorul moral al incendiilor de noaptea trecută ar fi fostul primar, Ion Toma. Potrivit acestuia, Toma a trimis doi localnici să-i dea foc la maşini. Între cei doi există un conflict mai vechi, din perioada când Toma era primar, iar Constantin exercita funcţia de consilier local. În ultimii doi ani, actualul edil a depus mai multe plângeri penale împotriva lui Ion Toma după ce a descoperit cheltuieli nejustificate efectuate de acesta, în perioada cât a condus primăria. „Domnul Toma este singurul om pe care l-am bănuit, el este în spatele a tot ceea ce se întâmplă rău în această comună. În urmă cu 5 ani, când a candidat domnul Georgescu împotriva domnului Toma, ştiind că eu îl susţin pe Georgescu, mi-au dat foc la dubă, dar atunci a ars doar interiorul şi am putut să repar maşina. Când a văzut că n-a reuşit să mă înspăimânte, un an mai târziu, mi-au dat foc la atelier. Acest om face câte ceva în fiecare an. Anul trecut au furat maşina primăriei, au aruncat-o pe nişte vâlcele. Acum, abia reparasem maşina primăriei, dar au considerat că trebuie să o incendieze. Şi nu s-au limitat doar la maşina primăriei, mi-au incendiat şi dubiţa. De data asta n-am mai putut salva nimic. Cred că valoarea pagubelor se ridică la 10.000 de euro”, declară primarul Nicu Constantin.

 

Fostul primar se declară nevinovat

 

Fostul primar Ion Toma spune că la miezul nopţii juca table la un bar din comună şi că acest lucru poate fi confirmat de alte 20 de persoane. Întrebat dacă este implicat în vreun fel în toată această poveste, Ion Toma a ţinut să precizeze că nu se simte vinovat. „Aseară am fost la bar, am fost cu 20 de băieţi când am aflat că a luat foc maşina primăriei. Nu mă simt vinovat în niciun fel, eu nu i-am făcut nicio reclamaţie lui. E a treia oară când îi ia foc maşina”, a afirmat fostul primar din comuna Laloşu. În 2013, Ion Toma a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, fals, uz de fals şi instigare la fals sub semnătură privată. În 2010, fostul edil a fost cercetat pentru luare de mită, trafic de influenţă şi distrugere de înscrisuri, procurorii DNA efectuând mai multe percheziţii la sediul primăriei şi locuinţa lui Toma. Un an mai târziu, Ion Toma a fost arestat, mai mulţi cetăţeni sesizând organele de urmărire penală că acesta a pretins bani pentru a-i scăpa de nişte amenzi.

 

Poliţia are un cerc de suspecţi

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea a deschis o anchetă în acest caz. „Aseară, în jurul orei 23.30, am fost sesizaţi că persoane necunoscute au incendiat două autoturisme. În acest moment se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incendiere. Avem deja un cerc de suspecţi”, precizează inspectorul principal Ioana Bogdan, şeful Postului de Poliţie Bălceşti. O echipă de criminalişti din cadrul IPJ Vâlcea s-a deplasat la faţa locului pentru a preleva urme papilare. Poliţiştii au ridicat amprente inclusiv de pe sticla cu benzină folosită de cei doi incendiatori.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe