O şcoală desfiinţată în Bărbătești a devenit hală de producţie pentru o multinaţională

miercuri, 25 iunie 2014

Localul unei foste şcoli generale din comuna vâlceană Bărbăteşti, desfiinţată prin comasare în anul 2011, a devenit o fabrică de confecţii. O companie multinaţională a deschis o hală de producţie, unde lucrează 700 de angajaţi.

"Sincer, în ultimii ani, ne-am gândit ce să facem cu localul vechi al şcolii generale care a fost desfiinţată prin comasare. Au fost mai multe propuneri, dar niciuna nu ar fi adus profit pentru primărie. În martie am fost contactaţi de subsidiara din România a unei companii de confecţii şi uite aşa s-a născut acest parteneriat. În fosta şcoală va funcţiona sediul local al companiei şi mai multe ateliere, lucrăm la o parcare şi la o cantină pentru angajaţi, pentru că vor lucra în jur de 700 de salariaţi aici, 300 în acest an şi 400 anul viitor. Deja lucrul a început. Şi din câte am înţeles se lucrează mult pentru export. Compania a lucrat şi pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia", a declarat primarul din Bărbăteşti, Constantin Banacu, potrivit Agerpres.

Compania a început din luna mai recrutarea de forţă de muncă din Bărbăteşti şi din comunele limitrofe. "Pentru noi este o investiţie extrem de importantă, pentru că taxele şi impozitele se adaugă la bugetul local. Şi sunt convins că nivelul de trai aici în localitate va creşte", a mai spus edilul din Bărbăteşti. (rtv.net)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe