BRD ascunde gunoiul sub preș! Aventurile financiare ale bancherului Constantin Georgescu!

miercuri, 25 iunie 2014

Revenim cu amănunte incendiare în cazul controversatulului Constantin Georgescu, fost dar si actual director al BRD Râmnicu Vâlcea. De ce fost si de ce actual? Pentru ca BRD a reusit sa-l inlature doar pe directorul de grup George Caval de la Grupul Pitesti pentru „asocierea“ cu Georgescu. Directorul BRD Valcea nu a putut fi dat afara pentru multiple nereguli bancare fiind in concediu medical. Deci inca primeste bani sub forma de salariu (circa 10000 lei noi) de la BRD Valcea dupa ce a prejudiciat această bancă, cel puțin din punct de vedere al imaginii.

Costantin Georgescu a lasat in urma multe drame. Din informațiile noastre, multi dintre clientii bancii au ramas cu buza umflata intrucat i-au dat bani imprumut pentru a beneficia de diverse avantaje insa Georgescu a spalat putina. Unul dintre ei - omul de afaceri Victor Petcu, firma Vicexpert SRL, este deja executat de BRD. Banca a verificat documentele de acordare a unor credite acestei societăți si au fost confirmate multiple abateri de la norma bancară.
Masurile luate de banca au fost de a musamaliza acest scandal cu orice pret. Majoritatea angajatilor au fost amenintati cu pierderea locurilor de munca unii chiar au fost dati afara iar acum se judeca cu banca cautandu-si dreptatea in justitie. Nu este vina lor că șefii le-au ordonat sa umble prin conturi si sa comită.
Constantin Georgescu este bine-mersi, plimba cainele prin Dragasani, sta la terasa si bea cafeaua in timp ce este protejat de BRD care sterge urmele matrapazlâcurilor comise de acesta de frica unui scandal mediatic. Oare de ce BRD nu s-a adresat procuraturii pentru a cere o ancheta? Oare de ce BNR a oprit un control ce urma sa fie facut in urma dezvaluirilor care au aparut in presa? Pentru simplul motiv ca Georgescu are, se pare, pile mari la BNR iar presedintele BRD tine de scaun, un scandal i-ar afecta postul pe care il detine.
Clientii bancii sunt suparati ca au fost escrocați sa ia linii de credit si sa dea procent/șpagă. Angajatii de asemenea au de suferit pentru ca l-au girat pe Georgescu la diverse CAR-uri. Se stie ca acesta era prieten bun cu juristii de la CAR Sanitar altfel nu s-ar explica cum de un director de banca a luat peste 10 imprumuturi de la CAR-urile valcene cu dobanda de 40%. Unde s-ar putea plasa sume care sa aduca profit de 40%? Se poate deduce intenția de a nu mai returna aceste imprumuturi.

Alte mărturii ale activităților bancare dubioase derulate de Constantin Georgescu sunt auditurile interne de la CEC si Credit Europe de unde cu ani in urma, in complicitate cu subalterna R. O. a luat credite cu adeverințe îndoielnice. Dosarul 827/288/2014 prin care s-a anulat una dintre aceste adeverinte false este o dovadă în acest sens. R. O. a plecat in Dubai, justitia romana neavand cum sa o urmareasca acolo.
Nu intelegem tacerea organelor de control, precum si tacerea suspecta a BRD si a BNR ca organ de control si supraveghere a sistemului bancar.
Majoritatea băncilor si CAR-urilor din judet l-au dat in judecata pe directorul BRD Vâlcea aflat în „concediu medical“ însa nu au ce sa ia de la el intrucat proprietatile sunt pe alte nume (socrii,veri) iar el, nevasta si fiul nu mai au nimic pe numele lor. Banii ar fi fost transferati in strainatate.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe