Liviu Dragnea se spală pe mâini de problema finanţării lucrărilor la pârtia de schi de la Obârşia Lotrului?

duminică, 22 iunie 2014

Liviu Dragnea se spală pe mâini de problema finanţării lucrărilor la pârtia de schi de la Obârşia Lotrului?În data de 15 ianuarie 2014, domnul doctor inginer Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea şi şeful PSD-iştilor vâlceni, anunţa triumfalist : „Intenţia mea este să integrez amenajarea pentru sporturile de iarnă de la Obârşia Lotrului în Programul Naţional Complexuri Sportive, care a fost lansat la începutul acestui an de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.  Astfel, vineri, am fost personal la viceprim-ministrul Liviu Dragnea care mi-a spus că este de acord cu această variantă pe care i-am propus-o şi în această situaţie banii cu care suntem datori constructorului vor fi achitaţi“. Contrar acestui anunţ, prin intermediul unui răspuns la una din interpelările deputatului Cristian Buican, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, domnul Liviu Dragnea a afirmat că “finanţarea cheltuielilor de natura celor la care se face referire (pârtia de schi de la Vidra-Obârşia Lotrului) este de competenţa exclusivă a ordonatorilor principali de credite (…). Drept urmare, considerăm că detalii privind realizarea obiectivului de investiţii referitor la domeniul schiabil de la Vidra-Obârşia Lotrului din judeţul Vâlcea pot fi furnizate de Ministerul Economiei”.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că domnul Ministru Liviu Dragnea, protectorul politic al domnului doctor inginer Ion Cîlea, se spală pe mâini de problema finanţării pârtiei de schi şi implicit contrazice anunţul făcut de Ion Cîlea din luna ianuarie legat de găsirea unei soluţii de finanţare a acestui important obiectiv.

Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, solicită factorilor judeţeni şi guvernamentali să manifeste o mai mare responsabilitate atunci când aruncă pe piaţă informaţii ce sunt de natură să influenţeze acţiunile administraţiilor publice locale şi ale investitorilor. În acest sens, parlamentarul Colegiului Nord cere Preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea să îşi schimbe atitudinea vis-à-vis de rezolvarea obiectivelor strategice de dezvoltare a judeţului, precum finanţarea pârtiei de schi de la Vidra - Obârşia Lotrului, tronsonul de autostradă Sibiu-Piteşti sau privatizarea Oltchim, prin mai multe demersuri şi mai puţina minciuna.

“Când am citit în presă declaraţia lui Ion Cîlea din 15 ianuarie 2014, conform căreia s-a găsit o soluţie acceptată de cei din Guvern pentru finantarea acestei importante investiţii, m-am bucurat. Din păcate, acum se dovedeşte că acel anunţ nu a fost decât o minciună şi că Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, domnul Liviu Dragnea, protectorul politic şi şeful de partid al domnului Cîlea, se spală pe mâini de această problemă spinoasă. Eu voi continua să îi bombardez pe cei din Guvern cu interpelări şi întrebări legate de acest subiect al finanţării lucrărilor de la pârtia de schi până se va rezolva. Între timp, aştept de la domnul Cîlea mai multă acţiune şi mai puţine minciuni. Din păcate, din informaţiile pe care le am, situaţia pârtiei de schi nu va fi rezolvată şi nici tronsonul de autostradă Sibiu-Piteşti nu va fi realizat integral până în 2020. Nici despre celelalte subiecte importante ale judeţului nu am semnale bune. Aşa e cu PSD-ul la putere. Sloganul lor la alegeri ar trebui să fie «Distrugem judeţul Vâlcea!» a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe