Gheorghe Piperea anunță un nou plan de reorganizare la Oltchim, din luna august

duminică, 22 iunie 2014

Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a declarat, miercuri, ca la sfarsitul lunii august va exista un plan de reorganizare a combinatului care va prevedea atat varianta vanzarii societatii, cat si cea a functionarii ‘asa cum este acum la capacitate de 40-65%’.

‘Conform previziunilor domnului ministru Nita, la sfarsitul lunii august Oltchim va functiona la 40% capacitate. Banii din China or sa vina in transe pana la sfarsitul lunii decembrie, dar atentie, nu e vorba doar de banii din China, mai e vorba de aproximativ 9 milioane de euro din alte surse de finantare. Pot garanta ca la sfarsitul lunii august avem un plan de reorganizare la Oltchim si acest plan de reorganizare printre altele va prevede vanzarea Oltchim SPV, dar nu numai. Exista si o masura complementara planului A, hai sa-i spunem planul B, in care societatea isi desfasoara activitatea asa cum este acum, la capacitate de 40-65%. Procedura de selectie a investitorului care va prelua Oltchim se va relua pe 12 decembrie. Nu pot spune mai mult deoarece pana in 24 iunie, cand urmeaza sa se aprobe de catre Comitetul Director toate demersurile pentru obtinerea de credite, pentru reducerea costurilor etc, sunt confidentiale. Conditiile de obtinere a creditului din China sunt confidentiale’, a precizat Piperea.

Referitor la banii pe care ii solicita disponibilizatii de la Oltchim, avocatul Piperea spune ca ‘in secunda in care vor fi 9 milioane de euro in conturile societatii, eventual din vanzarea Oltchim SPV, vor fi platite sumele disponibilizatilor’.

Valoarea pagubelor produse de managementul anterior de la Oltchim, potrivit lui Piperea, se ridica la 500 de milioane de euro. ‘Astazi am avut un termen intr-o actiune care este la indemana administratorului judiciar. Este vorba de o actiune prin care incercam antrenarea raspunderii managementului anterior al societatii, care desi a constatat ca societatea se afla in insolventa din 2009, nu a luat nicio masura, ba mai mult decat atat, s-a afundat in pierderi. Pentru ca azi s-au facut niste intampinari, se va judeca probabil in 19 noiembrie aceasta actiune. Din aceasta actiune, organele de ancheta penala, pe care noi le-am sesizat inca de anul trecut, vor putea sa-si extraga toate probele necesare pentru a declansa ceea ce trebuie sa fie declansat. Valoarea pagubelor de la Oltchim, dupa calculele noastre, se ridica la 500 de milioane de euro’, a spus Piperea.

Acesta spune ca a cerut falimentul Astra, iar Oltchim ar putea primi sumele asigurate.

‘Am cerut falimentul Astra. Daca se ajunge la falimentul Astra, Oltchim are sanse sa obtina sumele ca orice asigurat. Asigurarea pentru Oltchim este de 10 milioane de euro, adica jumatate din capitalul de lucru care ne este noua necesar (…) Atentie insa ca nu e vorba de un prejudiciu de doar zece milioane de euro, care este suma care a fost asigurata. Noi ne referim la un prejudiciu de 500 de milioane de euro, asta invocam noi astazi’, a mai spus administratorul judiciar.

Daca s-ar ajunge la falimentul Oltchim, administratorul judiciar a spus ca ar pleca in secunda urmatoare, falimentul fiind o varianta gresita.

Sursa: Economica.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Gheorghe Piperea anunță un nou plan de reorganizare la Oltchim, din luna august”

  1. ce v-am spus anul trecut ? la salariul pe care-l primeste (eu sa fiu in locul sau)nu m-ar presa timpul.iata un om fericit din aceasta tara ! stima.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe