Șpârle și șopârle, 19.06.2014

joi, 19 iunie 2014

 

• Avem o veste proastă pentru pensionarii din Vâlcea care au muncit o viaţă şi acum au pensii de mizerie.... Un fost procuror trimis în judecată de DNA şi scăpat „ca prin urechile acului” de o instanţă a ajuns astăzi să ridice o pensie de peste 100 milioane lei vechi net pe lună. Vă spunem noi despre cine este vorba: Teodor Trancă, fost şef al Parchetului Vâlcea, pensionar de mai mulţi ani, iar din 2012 a ajuns consilier judeţean PP-DD!

• Mai deunăzi, site-ul antitepari.ro a actualizat baza de date cu firmele care au emis cecuri sau bilete la ordin fără acoperire. Din judeţul Vâlcea sunt trecute pe „lista neagră” următoarele firme: Edivil SRL Râmnicu Vâlcea (CUI 14184264) - condusă de patronul Petre Bădîrcea de la Conexvil; Romsoft SRL Râmnicu Vâlcea (CUI 13695066); Comsenz Invest SRL Râmnicu Vâlcea (CUI 22658296); Nirotrans SRL Râmnicu Vâlcea (CUI 21603241); Vicexpert SRL Râmnicu Vâlcea (CUI 13925742). De la începutul anului 2013 şi până în luna martie 2014, în baza de date antiţepari au fost incluse 577 de firme care au emis cecuri sau bilete la ordin fără acoperire. Baza de date se actualizează permanent, pe baza sesizărilor transmise de cititorii site-ului. La fiecare sesizare primită, se efectuează verificări la instituţiile abilitate, iar dacă informaţiile oficiale confirmă faptul că firma în cauză a emis cecuri sau bilete la ordin fără acoperire, atunci aceasta este inclusă în baza de date antiţepari.

• Directorul Chimcomplex Borzești, Virgiliu Băncilă, a declarat pentru Evenimentul Zilei că grupul de firme pe care îl reprezintă va depune o ofertă pentru preluarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. "Combinatul are potențial mai ales prin prisma faptului că mai rău de atât nu poate merge. Când ești atât de jos, nu mai poți să cazi”, a declarat Virgiliu Băncilă. Omul de afaceri nu crede însă în visul chinezesc. Până acum, s-a tot vorbit de intenția unui consorțiu chinez de a cumpăra Oltchim, dar fiecare termen de depunere a ofertelor de preluare a fost amânat. Motivul principal invocat de autorități a fost solicitarea unor investitori, în frunte cu cei din China, de amânare a termenului.

• „Furtul anului” descoperit de Poliţia Locală din Râmnicu Vâlcea condusă de Alecu Deaconu: nişte amărâţi au fost filmaţi de camerele de supraveghere în timp ce luau... flori de tei din crengile unor copaci aflaţi pe domeniul public. Halal „vigilenţă”, halal caz impresionant de furt!!!

• Mănăstirea Frăsinei riscă să rămână izolată după ce platforma drumului de acces a fost erodată pe jumătate de sens. Drumul județean care traversează comuna și merge spre Mănăstirea Frăsinei este afectat pe mai multe porțiuni, dar cel mai grav este în apropierea satului Andreești, unde jumătate din carosabil a fost ros de ape și a fost distrus. Se circulă cu restricție în zonă, pentru a nu fi distrus cu totul, pentru că dacă s-ar produce asta mănăstirea Frăsinei și alte trei sate cu peste 600 de familii ar rămâne complet izolate. Primarul Ion Ungureanu a luat legătura cu Consiliul Județean și Administrația Bazinală Olt pentru remedierea situației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe