Manager general CSM Râmnicu Vâlcea: „Vom juca în Liga I, CSU Craiova nu are drept de promovare“

joi, 19 iunie 2014

 

Managerul general al CSM Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu, a declarat, luni, că formaţia sa va evolua în sezonul viitor al Ligii I, deoarece CS Universitatea Craiova, care a obţinut pe teren dreptul de a evolua în primul eşalon, nu va primi acceptul de a promova.

"Dacă până acum a fost de înţeles amânarea Comisiei de Disciplină, pentru a nu fi afectată competiţia, este inexplicabilă o nouă amânare. Toată lumea este conştientă că CSU Craiova nu are drept de promovare în acest sezon şi oricât s-ar amâna decizia Comisiei de Disciplină, articolul 54 nu va putea fi schimbat peste noapte, iar cei ce nu vor ţine cont de acest lucru vor răspunde în faţa legii. Articolul 54 trebuie să aibă efect pentru toţi, în aceeaşi măsură, indiferent că echipa se numeşte Craiova, Timişoara sau Rapid. Dacă era vorba de un articol ce putea fi interpretabil am fi avut emoţii, dar cum lucrurile sunt aşa de simple, iar CSU Craiova nu are trei ani de afiliere, răspunsul comisiei nu poate fi decât unul singur, anume CSM Râmnicu Vâlcea în Liga I. Noi nu cerem altceva decât să se respecte regulile pe care toată lumea le ştia la începutul campionatului. De acest articol ne-am lovit şi noi la finalul sezonului trecut când nu am primit licenţa pentru că nu trecuseră trei ani din momentul în care ne-am schimbat numele", a spus Lucian Munteanu.

CS Universitatea, club susţinut de Primăria Craiova şi care a evoluat prima dată în Liga a II-a, sezonul trecut, a obţinut promovarea din punct de vedere sportiv şi a primit licenţa pentru Liga I, dar Comisia de Disciplină a FRF urmează să ia o decizie în privinţa dreptului grupării oltene de a face parte din primul eşalon.

Situaţia CS Universitatea Craiova este neclară deoarece Statutul FRF prevede la articolul 54, punctul 2 că "pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv".

ASA Târgu Mureş şi CSM Râmnicu Vâlcea contestă promovarea echipei CS Universitatea Craiova în Liga I.

Comisia de Disciplină a rămas în pronunţare pentru data de 18 iunie în legătură de excepţiile invocate prin întâmpinare, precum şi de documentele depuse în dosar de Clubul Sportiv U Craiova.

Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Manager general CSM Râmnicu Vâlcea: „Vom juca în Liga I, CSU Craiova nu are drept de promovare“”

  1. NU veti juca dragii mei pentru ca primeaza meritul sportiv.Iar la fotbal s-a distrat csu cu voi.ati fi ridicoli in liga 1.valcea trebuie sa se bata pentru o echipa puternica la handbal feminin ,unde are traditie.craiova are traditie in fotbal ,a fost invitata in liga a 2-a la exceptional si are toate drepturile ,atat sa retrogradeze cat si sa promoveze.daca sa presupunem ca in sezonul recent incheiat retrograda ,avea voie nu-i asa?.si daca sezonul urmator promova in liga-a 2-a nu avea voie ?nu? pentru ca nu s-au facut 3 ani.
    patronul vostru nu e interesat decat de drepturile tv ,nu are nicio treaba cu fotbalul de performanta.PUNCT.

  2. Valcenii sint oameni de isprava, mandrii si onesti! Ce vrea acest MILOG Lucian Munteanu? Ce nu a fost in stare sa obtina, in lupta dreapta, corecta pe gazon, sa cerseasca la masa verde? Se milogeste doar pentru ca-i sticlesc ochii la euroii din drepturile TV. Acel articol e absurd prin continut si tote federatiile nationale din Europa l-au scos din Regulamente. Din pacate, la noi s-a sters abia acum. Intrebare: SPORTIV, CORECT, CINSTIT, merita sa promoveze cine a MUNCIT si si-a castigat acest merit pe teren, sau unul care vrea sa dribleze fair-play-ul sperand la promovare pe sub masa? Oricum, acest MILOG, Lucian Munteanu, nu va avea (daca merge!) nici o sansa la TAS! La ei, hotaritor este MERITUL SPORTIV! Oameni buni, schimbati-l pe acest "mititelu" de Valcea! O sa patiti ce am patit noi... Omul nu e cinstit...

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe