Despre Mircia Gutău, PUȘCĂRIE, „pulime“ și candidatură

marți, 17 iunie 2014

Mircia Gutău REVINE ÎN FORȚĂ în politica vâlceană! În mod paradoxal, sentința definitivă a Curții de Apel Craiova, de condamnare, cu suspendare, pentru corupție în controversatul dosar al „locurilor de joacă“ îl relansează pe Gutău în cursa pentru Primăria Râmnicului. În anul 2016, fostul edil poate participa legal la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Va candida cu șanse reale, mai ales că se prefigurează o alianță politică de forțe puternice, PNL și PDL, care-l va susține pe Mircia Gutău.

Oamenii de afaceri vâlceni, în special cei din zona construcțiilor - văduviți de contracte cu municipalitatea în ultimii ani, îl vor susține trup și suflet pe fostul edil. Apropiat de oamenii simpli, apropiat de mediul de afaceri local, apropiat de ziariști, apropiat de angajații Primăriei, iubit de foarte mulți râmniceni, Gutău candidează cu mari șanse în anul 2016! Vâlcenii nu au cum să uite că toate marile proiecte derulate sau aflate în curs de desfășurare în oraș sunt demarate, inițiate, pe vrema fostului primar! Vâlcenii nu au cum să-l uite pe cel mai demagog și arogant așa-zis primar Romeo Rădulescu, cel care i-a dezamăgit profund! Vâlcenii nu pot să uite că orașul arăta mult mai bine din toate punctele de vedere pe vremea lui Mircia Gutău! Nu vreau să-i ridic acum statuie fostului primar, dar aceasta este realitatea și trebuie să-i dăm Cezarului ce este al Cezarului!

Pe de altă parte, asistăm la o ciudățenie, să-i spunem juridică, un fost primar este condamnat de două ori pentru corupție și este lăsat să se întoarcă la „butoiul cu miere public“. Acesta este un non-sens! Dar trăim în România, țara tuturor posibilităților, nu ne mai miră nimic! Iar pe mulțime („pulime“!) o interesează mai mult realizările edilitare ale unui primar decât micile afaceri ale acestuia, pe care oricum le „derulează“ toți primarii din România. Numai că unii sunt prinși în „flagrant delict“ și alții...nu. „Ce contează că a făcut pușcărie, atâta timp cât mi-a asfaltat strada!“

Principalul contracandidat al lui Mircia Gutău (reprezentantul forțelor de dreapta) în confruntarea electorală din 2016 va fi Gigi Matei, omul stângii pesediste. Va fi o bătălie „pe viață și pe moarte“, având în vedere că Matei nu se va lăsa înfrânt ușor și beneficiază de sprijinul armatei roșii, care s-a dovedit redutabilă la alegerile europarlamentare, când i-a zdrobit efectiv pe liberali și pedeliști. Gigi Matei este prezent din ce în ce mai des în mijlocul râmnicenilor, a demarat foarte multe proiecte în beneficiul orașului, se simte, se vede o schimbare în bine în Râmnicu Vâlcea, un suflu nou! Matei este genul de om care tace și le face, nu beneficiază de popularitatea lui Gutău, dar are timp să surmonteze această situație.

Următorii doi ani se anunță foarte fierbinți pentru clasa politică locală, care se va afla într-o continuă campanie electorală. În ceea ce privește alegerile anticipate din noiembrie 2014 pentru funcția de primar al Râmnicului, cred că nu se mai îndoiește nimeni că Gigi Matei – PSD nu are adversar pe măsură!

Tiberiu Pîrnău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Despre Mircia Gutău, PUȘCĂRIE, „pulime“ și candidatură”

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe